Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Witam wiem ze to pytanie padalo tutaj milion razy ale szukalem i nie znalazlem aktualnej odpowiedzi a wiec
jak długo władek trzyma się we krwi ślinie i moczu. Teraz testy są na pewno dokładniejsze niż kilka lat temu. Może znacie jakieś sposoby żeby się z tego syfu wyczyścić w dość szybkim tępie :D
  • 274 / 12 / 0
zakwasic organizm witaminą C
  • 270 / 13 / 0
Min.4-5L wody dziennie, dwie cytryny,sport,sauna
  • 4603 / 2210 / 1
25 czerwca 2018thcon22 pisze:
Min.4-5L wody dziennie, dwie cytryny,sport,sauna
Z tą ilością wody to uważaj. 4-5 litrów to max dziennie dla dorosłego 100kg mężczyzny i to przy dużym wysiłku fizycznym. Regularne picie min 4-5 litrów wody doprowadzi szybko do https://pl.wikipedia.org/wiki/Przewodni ... potoniczne.
Jak już chcesz się wypłukać na siłę, to do tego celu służą płyny fizjologiczne NaCL 0,9% i PWE oraz Glukoza 5% Zakładasz wenflon i w drodze infuzji dożylnej podajesz tyle ile trzeba. Wtedy można i 5 litrów... Ale nie na oko i od kontrolą kogoś kto się orientuje.
  • 270 / 13 / 0
a to ciekawe, bo ja pije min. 4 litry samej wody (+ kawy, zupy, herbaty, itd nie licze) i czuję się świetnie nic mi nie dolega. Już sam nie wiem, gdyż nasze ciało składa się praktycznie z samej wody.A były czasy przed zawodami, że piłem nawet 12L na dzien...
  • 27 / 1 / 0
No to na pewno nie są zdrowe dawki, 12 l? daleko po internetach szukac nie trzeba, ze to się może skończyć tragicznie, poza tym sama woda, nie jest za bardzo wskazana gdyż wypłukuje z nas minerały, dobrze ją posolić (ale nie koniecznie zwykłą solą, ja dodaje jakąś morską, czy kij wie jaka [jest taka różowawa xd] albo cokolwiek tam wrzucić, jakiś magnesik czy co, elektrolity-ale z tym tez można przesadzic, do meritum, to nie substancja a dawka czyni lekarstwo-truciznę:>
  • 26 / 4 / 0
Kawa i dużo wody
  • 319 / 42 / 0
Możesz śmiało pić 5l wody dziennie i więcej, i nie bój się, nic ci nie grozi. Minimalna zdrowa dla nerek i organizmu dzienna ilość wody dla uśrednionego ludzia (no nie wiem, ~60kg?) to 3,5l. Znam ludzi pijących po 8-9l każdego dnia i sobie chwalą.
Nie zaleca się dodawania elektrolitów do wody przy zdrowym organizmie. Wystarczy zwykła mineralka (mnie osobiście najlepiej w dużych ilościach wchodzi Żywiec Zdrój).

Interesujące są te zalecenia DexPL w co drugim temacie różnego rodzaju wlewek dożylnych. Mam nadzieję, że nikt o zdrowych zmysłach się do tego nie zastosuje.

Po prostu musisz się wypłukać, woda, ew. tak jak napisał kolega wyżej, sport (kardio), sauna.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.