Tytoń ma osobny dział → >LINK<
a dni/poranki kiedy jest przerwa od kawy mozna zapchac innym stimem i kazdy dbajacy o siebie politoxy tak właśnie robi
20 czerwca 2018Thermoc pisze: jasna sprawa, ze dobrze jest odstawiac kawie chociaz na pare dni co jakis czas zeby tolerka spadła i działanie się "odświeżyło".
a co powiesz na to, jak miałęm bezwodną to zaczynałem od 200-300mg dziennie a skonczyłem na 2g
20 czerwca 2018Thermoc pisze: ej tolerka na kofeine to jest normalna sprawa i trzeba robic przerwy bo działanie jest liche.
a co powiesz na to, jak miałęm bezwodną to zaczynałem od 200-300mg dziennie a skonczyłem na 2g![]()
Chcę odstawić kawę. Przynajmniej na jakiś czas. Kiedyś bez problemu odstawiłem tak na około 2-3 miesiące. Po tym czasie piłem tak 2 dziennie i było ok przez 1,5 roku. Ale niestety teraz znowu mnie dopadło. Kawa nic nie pobudza, właściwie jest gorzej niż jakbym nie pił.
Od wczoraj nie piję. Chodzę wkurzony :), lekko przygnębiony ale nic czego nie można by wytrzymać.
Kupiłem sobie guayusa`ę. Ale właściwie na mnie w ogóle nie działa. To dziwne bo kiedyś piłem liście całe, kruszone i ekstrakt i wszystko fajnie działało. A teraz jakbym wodę pił. Nie wiem czy to przez to że przesadzałem ostatnio z kawą czy teraz jakiś syf gorszej jakości sprowadzają do Polski.
Ale do rzeczy:
Polecicie jakieś stymulanty zamiast kawy?
Yerba odpada.
Guayusa może być ale sprawdzę od innego sprzedawcy, może jeszcze ekstrakt gdzieś zamówię ( ale drogo wychodzi ).
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.