Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
Fuzja - 909
04 maja 2018gazyfikacja plazmy pisze: Spokojnie, wrzucam dawki większe od przeciętnych, mipro nie próbowałem. Wiem co masz na myśli pisząc o odczuciach podczas tripa i na after, znam to. O neuroplastyczności coś tam przeczytałem, założyłem taki temat i uprzejmi użytkownicy coś tam powrzucali. Chętnie się zapoznam z mitem zawieszającego. Na pewno znajdzie się niejedna osoba, która jak ja jest ciekawa.
Podsumowanie informacji oraz sposoby leczenia flashback’ów w temacie HPPD
czyli zaburzenia postrzegania spowodowane halucynogenami są realnym zagrożenie mimo iz są niezwykle rzadkie to należy mieć je na uwadze podczas brania. Zwłaszcza ze względy na znikoma ilość terapii.
Mam do was pytanie dotyczace pierwszego zazycia LSD. Mam 29 lat i swoim zyciu bralem bardzo duzo narkotykow, mam 7- leni doswiadczenie. Jesli chodzi o psychodeliki jest nute mniejsze, pare razy bawilem sie z grzybami, mialem okazje testowac 2ce i parokrotnie RC, których nazwy nie potrafie sobie przypomniec. Byly silne. Swojego czasu jaralem mnostwo ziola. Stymulanty i empatogenny 4 lata temu to chleb powszedni. Dzisiaj od poludnia wzialem okolo 400 mg jakiegos mefedronopodobnego RC. Od rana wypilem ok 1,5 litra wina. Nie cpalem nic od paru dobrych miesiecy i jestem w dobrej kondycji psychofizycznej. Mam trzezwego opiekuna ze soba, set& settings jest swietne. Wlasnie narodzila sie okazja do wyprobowania LSD pierwszy raz w zyciu. Czy jak alko i prochy mi zejda, tak za 4 h to czy LSD jest bardzo zlym pomyslem czy lepiej przelozyc to w czasie? Jakies intrakcje? W razie badtripa mam olanzapine i olejek CBD. Jestem wdzieczny za kazda odpowiedz.
Bo widzę, że zdania co do iMAO i LSD są podzielone
15 maja 20184noniush pisze: LSD jest chyba jedną z najbezpieczniejszych używek jeśli chodzi o zdrowie. Jest bardzo szybko przetwarzane a potem wydalane z organizmu, chyba najkrócej siedzi w organizmie ze znanych narkotyków, a jeśli się mylę to niech ktoś poprawi. Inaczej sprawa wygląda jeśli ktoś ma problemy ze zdrowiem psychicznym, wtedy może zaszkodzić i pogłębić je
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.