Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 989 / 98 / 0
out-2017-t54457.html <--- warto poczytać. Pierwsze kilka postów, a jeśli komuś się chce - cały temat.

[mention]Maciek420[/mention]
Nie kombinowałbym. Być może dlatego, że nie kiełkowałem w tych torfowych. Takie minimum to był zawsze kubeczek i tak jak w temacie powyżej.

pzdr
z fartem
ncdream
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 120 / 5 / 0
Kupiłem te krążki ze względu na to że będę miał tylko 4 nasiona a z tego co czytałem są skuteczniejsze i łatwiejsze od innych metod kiełkowania.
Jak zapowiada się tydzień opadów to jak wysypie ziemię przed nim a wsadze sadzonki po nim to może to wpłynąć na ziemię źle?
Mikoryzę wsypać przy wysypywaniu ziemi czy przy wysadzaniu plantów?
  • 989 / 98 / 0
Wsypałbym ziemie przed opadami. Ziemia po opadach " upadnie " jeśli wiesz o co chodzi - dosypiesz na górę jakiejś zwykłej , uniwersalnej i jest ok :)

Co do Mikoryzy - nie wypowiem się, nie korzystałem nigdy.

Zdaj relację jak wygląda sprawa z kiełkowaniem na tych krążkach torfowych - ciekaw jestem jak sprawa się potoczy.

Z fartem, powodzenia
ncdream
  • 3215 / 416 / 0
2 automaty postanowily obumrzeć -- pełnosezonowki puszczają kolejne po 3-palczastych liście. No nie jest źle
Mam jeszcze 2 niewykiełkowane auto i w sumie to miałem przygotowywac drugiego spota, ale skoro zwolniły się dwa miejsca ...

Ależ z nieba napierdala
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 989 / 98 / 0
W sumie dobra opcja sadzić auto ( już samo w sobie szybko dochodzi ) ale wybrać te z wcześniejszych auto - później palić do momentu , gdy pełnosezonówki będą gotowe do ścięcia :) dobry knif.
Kiełkuj Fatmorgan , ja bym nie czekał :D

Z fartem
ncdream
  • 3215 / 416 / 0
kiełkuje jakby miało nie być jutra
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12637 / 2444 / 0
U mnie kiełkuje kolejne 5 pestek z Afghan'a. Też pada dość obficie, co mnie trochę martwi. Z drugiej strony parę dni deszczu to nic niezwykłego.

A co do sposobu kiełkowania - duży wacik kosmetyczny namaczam w wodzie, zginam na pół i pomiędzy połówkami umieszczam pestki. Wacik trzymam na plastikowej tacce w ciemnym miejscu w temp. pokojowej. Zacząłem wczoraj rano i jutro spodziewam się już widzieć białe punkciki, a w sobotę 3-4 mm kiełki, które wylądują w dołkach (tylko jeszcze niewykopanych :))
  • 120 / 5 / 0
Fotorelacje zamierzam zacząć już od przygotowywania dołków. Normalnie bym tak nie robił bo to nic ciekawego, ale biorąc pod uwagę że będzie to druga aktualizowana fotorelacja na tym forum to chyba nie będzie to nikomu przeszkadzać.
  • 3215 / 416 / 0
Takie fotorelacje zwykle kończą się w połowie. Trochę nie wiem po co pokazywać centymetrowe kielki skoro nie wiadomo co z tego wyjdzie.
In My Opinion of kors
  • 989 / 98 / 0
17 maja 2018Maciek420 pisze:
Fotorelacje zamierzam zacząć już od przygotowywania dołków. Normalnie bym tak nie robił bo to nic ciekawego, ale biorąc pod uwagę że będzie to druga aktualizowana fotorelacja na tym forum to chyba nie będzie to nikomu przeszkadzać.
Zdasz fotorelacje - zajebiście.
Dawaj Ją w wątku foto out. I nie dygaj - pierdolnąłem tutaj fotorelacje ( nie licząc tych " starszych " ) - lud Ci pomoże , doradzi.
Dobrze będzie.

Lecisz :) Powodzenia i czekamy na fotorelacje.
z fartem
ncdream
Zablokowany
Newsy
Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki

Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.

Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.