Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1599 / 47 / 0
Ja dzisiaj wziąłem pregabalinę bez benzo imusze przyznać, że dużo bardziej zaburza ona motorykę nie dało by się po niej prowadzić samochodu i zaburza też intelekt a wziąłem dzisiaj 150 mg.
  • 13 / / 0
Topnik pisze:
07 maja 2018Amrabina pisze:
Do leczenia depresji i nerwicy pregabalina to za mało. Może powinieneś brać to razem z odpowiednim SSRI/SNRI. Ja biorę pregabaline razem z wenlafaksyną, zaczęłam od 75mg pregabalina, doszłam do 150 mg w dwóch dawkach, a teraz powoli odstawiam, bo nie jest mi już potrzebna.

Sent from my D5803 using Hyperreal / Talk mobile app
Ile bierzesz weny do tej pregabaliny i od jakiego czasu?
150 mg, od ponad roku
  • 13 / / 0
pol90 pisze:
Ja dzisiaj wziąłem pregabalinę bez benzo imusze przyznać, że dużo bardziej zaburza ona motorykę nie dało by się po niej prowadzić samochodu i zaburza też intelekt a wziąłem dzisiaj 150 mg.
To może być efekt pierwszej dawki, człowiek się czuję trochę na ratuszu.
  • 1277 / 129 / 0
Ja małe dawki tramalu łączę z Fluvoksaminą SSRI i nie mam żadnych objawów,zespołu serotoninowego.

Z innej beczki ma ktoś porównanie pregabalina vs gababeptyna lub combo tych leków. :rolleyes:
  • 1070 / 135 / 0
@pol90 pierwszy raz brałeś? Faktycznie człowiek się czuje niedojebany po niej, szczególnie jak od razu 150 wziąłeś. Potem tego nie ma. Ja brałem jedynie maksymalnie kilka dni z rzędu i te efekty uboczne były znacznie mniejsze. Pewnie przy regularnym stosowaniu one zanikają całkiem.
  • 2115 / 628 / 0
08 maja 2018wnc1964 pisze:
Z innej beczki ma ktoś porównanie pregabalina vs gababeptyna lub combo tych leków. :rolleyes:
Wybacz, nie spałam całą noc, nie chce mi się pisać swoimi słowami - http://biotechnologia.pl/farmacja/czym- ... liny,16496 - TL;DR pregabalina lepsza.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 1277 / 129 / 0
Dzięki za art.
  • 1916 / 335 / 2
[mention]Pol90[/mention] tak jak napisali wyżej, nic się nie martw to bardzo szybko mija. Jutro-pojutrze już nie będzie tego efektu "niedojebania". Ale fakt, 150 mg na start to nie mało.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1277 / 129 / 0
Ja zaczynałem od 2razy 150mg teraz po 2razy 300mg i czuję tylko umiarkowany efekt przeciwlękowy.
Pregabalinę biorę już czwarty miesiąc.
  • 377 / 42 / 0
Niestety ale tolerka szybko rośnie na prege mimo to efekt przeciwlękowy się utrzymuje. Do tego łatwo idzie z jego odstawieniem.
Ja na początku czułem się jak bym się opiatów nażarł ale to tylko 1 czy 2 pierwsze dni niestety.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.