Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 440 / 32 / 0
a wpadłes na to ze mozesz otworzyc kapse i wysypac proch? @Dash
  • 1070 / 135 / 0
@koko48 nie po to robi się leki w kapsułkach żeby je dzielić. Np. po to, że lek jest w kapsie żeby „przelecieć” przez żołądek i rozpaść się dopiero w jelitach, bo inaczej nie zadziała. Nie zagłębiałem się dokładnie jak to jest w przypadku pregabaliny, ale jednak co do zasady raczej nie dzielę kapsułek.
@pol90 przecież Ci napisali wcześniej, że żaden:). Tzn. prawie żaden bo pierwsze kilka razy może być milutkie. Takie trochę ujebanie między alkoholowym a benzowym. Ale to efekt uboczny, który szybko mija. Za to do pregaba nieźle podbija inne depresanty.
  • 1599 / 47 / 0
04 maja 2018dash pisze:
@koko48 nie po to robi się leki w kapsułkach żeby je dzielić. Np. po to, że lek jest w kapsie żeby „przelecieć” przez żołądek i rozpaść się dopiero w jelitach, bo inaczej nie zadziała. Nie zagłębiałem się dokładnie jak to jest w przypadku pregabaliny, ale jednak co do zasady raczej nie dzielę kapsułek.
@pol90 przecież Ci napisali wcześniej, że żaden:). Tzn. prawie żaden bo pierwsze kilka razy może być milutkie. Takie trochę ujebanie między alkoholowym a benzowym. Ale to efekt uboczny, który szybko mija. Za to do pregaba nieźle podbija inne depresanty.
Ale da się inaczej ja mam kapsułki po sulpirydzie więc połowe proszku do oryginalnej kapsułki a połowę do kapsułki do sulpirydu.
  • 440 / 32 / 0
^ zrobiłbys szczegolowy tutorial jak to zrobic? mysle ze masz opowiednie kompetencje do tego.

. . .
  • 904 / 175 / 0
Poproszę też o poradnik do innych kapsułek, bo akurat po sulpirydzie są dla mnie zbyt pikantne i później mam zgagę.
Uwaga! Użytkownik acodinhejabanana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
Drodzy,
Przez pół roku Pregabalina była dla mnie wybawieniem. Wyleczyła moją nerwicę i depresję- odzyskałam kontrolę nad swoim życiem. Niestety wzrosła mi tolerancja- owszem pozostało takie jakby działanie w tle i tak jest lepiej niż przed rozpoczęciem terapii, ale zdecydowanie większość objawów wróciło...
Czy znacie jakieś sposoby, żeby przywrócić początkowe działanie Pregi?
Myślałam o zrobieniu sobie przerwy od leku, ale boję się jeszcze większego pogorszenia... Ale gdybym miała pewność, że działanie wróci, to nie wahałabym się ani chwili... Ktoś próbował? Po jakim okresie przerwy działanie wróciło?
Myślałam też o metodzie przyjmowania całej dawki dobowej w jednej porcji... Czy komuś to pomogło?
Znacie jeszcze jakieś sposoby? Próbowałam wszystkich leków- od SSRI po neurolepy- jedyne efekty uzyskałam po Pregabalinie...
Tak bardzo pragnę znów poczuć się normalnie...
Będę Wam bardzo wdzięczna za wszelkie porady...
  • 4603 / 2207 / 1
Ile brałas na starcie, a ile teraz na podwyższonej tolerancji? Co na to Twój lekarz? Czy sama się leczyłaś? Rozwiązań jest kilka, ale potrzeba więcej informacji wyjściowych.
  • 13 / / 0
Do leczenia depresji i nerwicy pregabalina to za mało. Może powinieneś brać to razem z odpowiednim SSRI/SNRI. Ja biorę pregabaline razem z wenlafaksyną, zaczęłam od 75mg pregabalina, doszłam do 150 mg w dwóch dawkach, a teraz powoli odstawiam, bo nie jest mi już potrzebna.

Sent from my D5803 using Hyperreal / Talk mobile app

• 1599 / 47 / 0
Dzisiaj wykupiłem pregabalinę w dawce 75 mg wziąłem 2 x 75 mg o godzinie 18:54, a że akurat odstawiam benzo to o 19:18 przyszedł czas na nitrazepam w dawce 15 mg no i o godzinie 19;33 pojawiła się euforia z uspokojeniem nie wiem czy ta euforia była spowodowana tylko przez nitrazepam czy też prebagalinę bo uspokojenie napewno przez pregabalinę, ale o 20:21 euforia zniknęła a pojawił się tylko efekt uspokajający i moje pytanie jest takie jak myślicie czy jak bym wziął samą pregabalinę to by jak było wiem, że te leki wchodzą w interakcje, ale mój rozum podpowiada, że ten efekt był spwodowany połączeniem tych dwóch środków, ale efekt euforyczny był bardziej przez nitrazepam, a efekt uspokajający przez pregabalinę, pierwszy raz mam do czynienia z prebagaliną dla tego pytam nie wiem na wet po ilu minutach zaczyna działać.
  • 1425 / 80 / 0
trzeba bylo wybadac sama pregabaline, a dojebales nitra.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.