Ja byłem kilka razy na detoksie i kilka razy na psychiatrycznym jak sam się odtruwałem to było lepiej.
Ja mimo wszystko będę zawsze polecać detox szpitalny, bo mimo warunków jest się jednak pod opieką specjalistów.
26 kwietnia 2018Specjalistaa pisze: [mention]pol90[/mention] , pod jakim wzgledem było lepiej?
06 maja 2018m4c pisze: Ze swojej strony polecam detoksy na Suchym Jarze i w szpitalu na Rydygiera w Krakowie.
Odnośnie Rydygiera to dostanie się tam graniczy z cudem, przerzucają z jednego oddziału na drugi i człowiek jak głupi lata po całym szpitalu, gubiąc się w tym wszystkim do tego stopnia, że aż odechciewa się tam zostać. Na samo przyjęcie na detox czeka się minimum dwa-trzy miesiące, informacja sprzed paru dni, więc aktualna.
Gdzie w okolicach Katowic/Krakowa jest opcja na teraz-już (do piątku maksymalnie) na przyjęcie bez konieczności odwalania jakiejś grubej inby i śmigania karetką na psychozie post-benzodiazepinowej ?
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?
Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.