Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 380 / 89 / 0
Nie wiem czy w polsce robią tak dokładne badania ale może gdzieś znajdziesz, tu analiza PST z usa. Przed analizą wystarczy przemieszać dokładnie cały z surowiec a reszte można wyliczyć https://www.poppyseedtea.com/image/sheetgeo12pg4p24.png
:fuj: :fuj: :fuj:
  • 648 / 69 / 0
Czy możecie wrócic na strone przed? Tam edytowałem mojego posta i mam do was pytanko co się bardziej znacie na chemi.
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
  • 3120 / 1073 / 0
jak mówiłem wszystko ma heroine2 w historii swoich postów, możesz mu pm wysłać jak chcesz.

według mnie, powinno być to ok, bo przecież aceton wyciąga morf. a zamiast słomy można użyć opium. dobrze by było jakbyś je oczyścił.

ale nie wiem, bo na chemii się nie znam. na chłopski rozum wygląda to w porządku, ale upewnij się jeszcze.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 380 / 89 / 0
morfina nie jest rozpuszczalna w acetonie, aceton dodaje się po to by zaszła acetylacja tzn przekształcenie w inną substancje, w tym przypadku w 3Mam i 6Mam, wielkość liter chyba pojebałem ale wybaczcie jestem pijany
  • 3120 / 1073 / 0
Do acetylacji uzywany jest bezwodnik kwasu octowego. nie aceton
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

with regards, przodownik
  • 380 / 89 / 0
Moją logiką jedno z drugim łączy się w całość by dać zamierzony efekt. Odnośnie rozpuszczania morfiny w acetonie wystarczy poczytać choćby na wikipedi Panie Kolego.
Edit: do acetylacji, wystarczy przedrostek tego słowa by pojąć jaką role odgrywa tu aceton
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2018 przez VladTepes, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3120 / 1073 / 0
aceton w procesie uczestniczy, ale do koncowego etapu czyli acetylowania uzywany jest bezet. z tego co wiem.

with regards, przodownik
  • 2372 / 317 / 0
jakby komuś nie chciało się czytać całości
"The average content of morphine in seeds of ornamental poppy cultivar was 18 mg/100g, ranging from 0 to 47 mg/100g between different cultivars.
The content of codeine was 5 mg/100g (0–19 mg/100g)"

Oj coś czuję, że te nasze Helcomy to mają sporo mniej.... Badania robili na taki sorcie prosto z pola pewnie. Te w sprzedaży pewnie są po jakimś procesie doczyszczania czy innej redukcji zawartości alkaloidów w ziarnach.
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 420 / 45 / 0
czyli w kilogramie dobrego maku jest średnio
50mg kodeiny i 180mg morfiny.
podejrzewam, że przy helcomach to gdzieś 2kg ziaren = 200mg morfiny.
  • 380 / 89 / 0
No jest używny jako wyzwalacz reakcji, brakuje mi tu teraz fachowego nazewnictwa, mam na końcu języka.[mention]RekreacyjnyHarry[/mention] Nie rozpuścisz morfiny w acetonie
[mention]AlienForms[/mention] procent alkaloidów może się wachać zależnie od wielu czynników, dwa najważniejsze to geny z których mamy surowiec i pogoda w jakiej był uprawiany. Nasi forumowi rekordziści płuczący po 2kg maku mogli by się ostro przejechać gdyby ktoś na nieświadomce dał im zanieczyszcony mak z afganistanu
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.