Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 460 / 59 / 0
Ja mam pytanie z innej beczki, doświadczył ktoś drętwienia konczyn po tym leku? konkretnie kwetaplex 100, rano 100mg i na sen 200-250. Dodam, że raczej nie drętwieją w spoczynku, ale już gdy uniosę ręce albo położę odrobinę wyżej niż reszta ciała, to szybko mi drętwieją.
  • 8103 / 907 / 0
Dyskinezy ?
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 460 / 59 / 0
Myślałem, że może mieć to związek z obniżonym ciśnieniem po Kwetiapinie, najlepiej jak porozmawiam o tym z psychiatrą i ewentualnie neurologiem. Kweta sama w sobie w moim przypadku działa nieprzewidywalnie, raz 200mg mnie zetnie na stojąco, a innym razem 300mg tylko lekko ukoi nerwy. dziwna sprawa. lecę na ~500mg dziennie.
  • 922 / 276 / 0
@up/up
O kurwa takie dawki, mi starcza 50mg i zwala mnie do łóżka po ponad godzinie, ładnie se lecisz. Pozdrawiam.
PSYCHEDELIC WARRIOR
  • 760 / 68 / 0
Dawki powyżej 100 mg to Kweta działa już jako typowy neuroleptyk. Takie dawki przepisywane są na poważniejsze schorzenia.
My name is called religion, sadistic, sacred WHORE.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
  • 760 / 68 / 0
Proszę o scalenie bo nie mogę już edytować.

Pytanko mam do bardziej zaawansowanych :-) biorę 100 mg ok. 3 m-ce. Jeśli będę chciał odstawić to musze redukować czy po prostu przestać brać. Kweta weszła po ciągu alco/benzo - tylko nasennie. Nie mam żadnych choró/zaburzeń psychicznych.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
  • 8103 / 907 / 0
@up
Przydaloby sie redukowac, ale ze 100 mg, brane przez 3 miesiace nie powinno byc ``skreta``.
Redukuj co 25 mg.Co tydzien scinaj o 25 mg.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 171 / 5 / 0
Miesiąc na odstawkę kwety 100mg branej przez 3 msc? Bez sensu imo. Od razu zetnij o połowę i sprawdź czy śpisz na 50mg, jeśli tak to po paru dniach brania 50 całkowicie wyzeruj.
do i have a life or am i just living?
do not let these questions strain or trouble you,
find your strength in the sound and make your transition.
  • 760 / 68 / 0
@brd @UJebany Może inaczej zapytam :-) w miejsce kwety jako usypiacza mogę wstawic coś inngo, z tym nie ma problemu. Chodzi mi tylko o same efekty odstawienia kwety czy cokolwiek może wystapić a jeśli tak to czym to się objawia?

• 171 / 5 / 0
Nic nie powinieneś odczuć.
do i have a life or am i just living?
do not let these questions strain or trouble you,
find your strength in the sound and make your transition.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...