Z pożyczonym złotem i przy cudzych Mercedesach
Możesz pusty być i gasić te stylówki
Mnie to obojętne dzieciak.
Już niebezpieczniejsze jest walenie opio z midazolamem. Zresztą walenie jakiegokolwiek opio nawet pod same klony, to jest bardzo duże ryzyko wpisane w ten zawód i chyba każdy to kuma.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Gloryfikujecie zło i niedobro ;)
Klonazepam nie jest złem. Jest zbawieniem dla osób chorujących na schorzenia wymienione w ulotce, a czasowym zbawieniem także dla osób, u których wywołuje paradoksalną i które zapominają o swoich lękach. Szkoda, że u tych drugich potem jest to okupione takim cierpieniem.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
https://www.drugs.com/drug-interactions ... essional=1
MONITOR: A single study has suggested that combination therapy with clonazepam and valproic acid may cause severe drowsiness [1] and decreased seizure control. Other studies have not supported this finding. Several case reports have suggested that the combination of clonazepam and valproic acid may precipitate absence status [2]; however, this combination has had beneficial effects in the treatment refractory absence seizures. The mechanism and causality have not been determined. In addition, valproic acid may decrease plasma levels of clonazepam by inducing its hepatic metabolism [2].
[2] - nie wiem o co chodzi, strzelam że takie niedojebanie umysłowe jak po neuroleptykach
[3] - tu nie wnikam zbytnio, ale chyba oba wymienione związki są metabolizowane przez ten sam enzym (enzymy) w wątrobie i o nie konkurują a kwas walproinowy ma większe powinnowactwo do nich blokując dostęp do nich klonazepamu, przez co zmniejsza się jego stężenie w osoczu
To tylko jedno badanie było, nie stawiałbym tego co napisałem powyżej jako pewnik a raczej jako prawdopodobna możliwość.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.