Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
empatyczny deliriant pisze: HR znam od ponad roku. Jestem przekonany, że dzięki niemu większość użytkowników poznała nie tylko dxm ale i wiele innych specyfików. Właśnie info z HR przekonało ich do spróbowania/testowania.
A ja ? Z dragami styczność mialem juz wczesniej, na H trafilem bom szukal informacji o wlasciwiosciach dragow. Przeczytalem o DXM, ale odlozylem to na pozniej, jakies 6 miesiecy, gdy pomyslalem]Jakby kumpel mi powiedzial o DXM to bym prawie od razu zarzucil,[/b] a nie odlozyl na pozniej bo tak.
Pozdro
Ja umrę
Ja umrę...
Moja przygoda z HR zaczeła się gdy szukałam informacji o Tussipect'ie. Koleżanka używała tego i mówiła, że spoko się po tym czuje, nie musi jeść i jakoś jej lepiej.. [sama nigdy jeszcze nie próbowałam efedryny]. Rok temu byłam naprawde nieuświadomiona, nie miałam nawet pojęcia, że jakieś leki mogą wywoływać banie.. Więc w poszukiwaniu info. trafiłam tutaj. Zaciekawił mnie portal, a później forum. Zaczełam je przeglądać i czytać. Natrafiłam na jakieś ciekawe informacje o lekach, które były w mojej apteczce [m.in. tramal]. Tak zaczełam próbować wszystkiego po trochu. No i cóż, powiem tak, to przez to forum.
[quote="userd"]
A prawda jest taka]
Tak, sądzę, że i tak wcześniej czy później bym zaczeła. Tak już miało być. Mam to chyba w genach ;]
Napisałam nawet TR z pierwszego razu z tramcem, z tym że teraz zostałby napisany całkiem inaczej... Rozumiecie? Tam napisałam, że nigdy więcej, a teraz już nie jest tak łatwo powiedzieć 'nie', raz na zawsze.
Myslę ze gdybym wczesniej nie znal DXM to artykuly w HR sklonilyby mnie do eksperymentowania z tym srodkiem . Pamietam ze na strym Hiperrealu bylo kilka ciekawych i dobrych artykulow o tym srodku, nie wiem czy nadal sa bo wypowiedzi niektorych swiadcza jakby nic nie czytali.
To miało być o DXM, więc, o DXM dowiedziałem od kumpli. A później dowiedziałem się więcej na HR i sprobowałem.
P.S. Sory za offtop, ale tak mnie na zwierzenia wzięło, mam nadzieję, że mi wybaczycie.
podsumowująć: HR ani nie zachęcił, ani nie zniechęcił mnie do ćpania.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok
Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści
W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.