Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 422 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kwidron »
Mnie to herbata czarna w zbyt dużych ilościach mocno zamula, leżysz i nic Ci sie nie chce robić, muszę przyznać ze jest to dość przyjemny stan :) A jeśli chodzi o melisę to wypiłem ostatnio herbatkę z trzech torebek takiej aptecznej melisy i tylko troche uspokoiło, dzisiaj spróbuje z 5 :) Smak melisy z własnej melisy, a zwłaszcza świeżej jest o niebo lepszy od tego ścierwa z apteki :)
  • 1800 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Ja gdy odstawiałem benzodiazepiny i ciężko się czułem, nie mogłem spać, byłem zdenerwowany itp. to robiłem sobie herbatke z 5 torebek melisy. I uspokajało mnie to na troche (mogłem przynajmniej zasnąć)
I wg mnie nie jest to jakieś szczególnie szkodliwe, po prostu ziółka. Ale takiego czaju z czarnej herbaty to ni chuja bym nie tknął. Kurewsko szkodliwe!
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 89 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: PocoLoco »
ale jak szkodliwe?

Głównie mnie interesuje w kwestii żołądka ... bo po mojej kochanej kodzie okazało się że muszę przystopować z szarżowaniem używkami.

Więc jak ma się czaj albo ogólnie MOCNA herbata do żołądka?
Ostatnia dawka niejedno ma imię
  • 1800 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
PocoLoco pisze:
... bo po mojej kochanej kodzie okazało się że muszę przystopować z szarżowaniem używkami.

Co ci się stało od tej kody? Brałeś kode z Tchiocodinu czy z Antka 15? Interesuje mnie to bo często się raczę kodą z Antka 15
Wiem że to nie na temat, ale dzisiaj ciekawi mnie wszystko na temat szkodliwości stosowania kodeiny
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 89 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: PocoLoco »
Wiesz jak to jest ... Na ekstrakcję nie zawsze jest czas, więc głównie Thio... (a wiadomo z czym to się wiąże)

ale dla mnie to jest przez to chyba definitywny koniec z kodą... mimo że jest fajnie to jednak leczenie żołądka nie jest moim marzeniem życiowym.
A co mi sie stało ogólnie... to od 2 dni jakoś zdycham na żołądek (wymioty, bóle itd.) -ale już przechodzi... i to nie jest pierwszy raz po kodzie :/
EDIT: gdzieś tutaj nawet wyczytałem na hypciu że koda sama w sobie wywołuje nudności i bóle brzucha... No cóż w tym świecie nie ma nic za darmo.

Dlatego pytam się jak to jest z Czajem ... trzeba sobie jakoś radzić :-)
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2007 przez PocoLoco, łącznie zmieniany 2 razy.
Ostatnia dawka niejedno ma imię
  • 333 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: benzodxm »
Mocna herbata chyba szkodzi na zoladek, a czaj to juz na pewno. Mozliwe, ze bedziesz po tym spawal dalej niz widzisz. Nie radze. Watroba tez sie chyba rysuje od herbaty, oczywiscie w nadmiarze.
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
JA to juz nie wiem co o co chodzi z tym żołądkiem . Ja ostatnio rozgryzłem w gebie thiocodin wraz ze zmrozona coca - colą i nie miałem żadnych mdłości . A kopnęło najmocniej jak do tej pory w porównaniu do Antidolu . Zarzucone później DXM zadziałało bardzo słabo . Czy wiąże się to z wyczerpaniem enzymu przez zarzucenie kodeiny ?
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 333 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: benzodxm »
Dziwne, ze slabo podzialalo. Powinno mocniej. Ale to tylko teoria, praktyka jak widac mowi co innego :-/ .
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
  • 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
Herbata i zaladek.
Zawarte w herbacie garbniki dosc dobrze dzialaja sciagajaco i moga miec pozytwyny wplyw na zoladek , ja pije od dziecka bardzo mocna herbate i moj zaladek ma sie swietnie uwielbiam tez bardzo ostre papryczki. Natomiast kofeina zawarta w herbacie zwieksza wydzielanie sokow zaladkowych co moze powodowac draznienie zoladka. Herbata zmniejsza wchlanianie soli mineralnych i witamin szczegolnie B1 Slyszalem o ludziach u ktorych herbata wypita na pusty zoladek powoduje nudnosci i chyba to jest zwiazane z pobudzaniem produkcji kwasu solnego przez kofeine ale ta sama uwaga powinna sie tyczyc kawy.
O ile dobrze pamietam to " stare zakapiory" z mojej dzielnicy ktore nie jedna zime spedzily w pudle mialy taki przepis na czaj: paczka herbaty madras ( klasycznie chodzi tu o taka stara Madras w czerwonym pudeleczku , hit za komuny . Chyba bylo tam 100g) na pół litra wody. Pijemy a potem chodzimy po scianach. Jak ktos ma slabe serducho to raczej grozne. To raczej rodzaj zatrucia ( trzesiawki) niz jakis przyjemny trip. Dodatek tytoniu znacznie pogarsza smak napoju no i powoduje ze jest bardziej niebezpieczny a napewno zabujczy dla zoladka.
.
  • 160 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: dysocjat »
Offtop : czytałem co piszecie o czaju z tytoniu - wiem to od dawna ze wygotowanie tytoniu z 3 szlugów moze zabić wiec nie radze.

Co do czaju pilem kilka razy , raz po ostrym piciu wodki nie bylo co robic zrobilismy czaj.
Moim zdaniem on tak zamola poniewaz zapycha sie wątroba , ktora nie daje przewalic tyle tego herbacianego wywaru i dlatego mamy faze(ale na pewno to nie wiem)
Nic specjalnego nie polecam, lepiej juz zapalic 3 szlugi zeby sie w głowie zakręciło (najlepiej sam tytoń z bonga heh ) powodzenia ja z czajem dałem sobie spokoj , robilem je przewaznie z 60 torebek herbaty (około 60 :) ale napewno nie mniej niz 50 ) dziekuje.
[b]!!!!!!!!!!!!!JESTEM DYSOCJAT NIE DYSOCJANT TO RÓŻNICA !!!!!!!!!!! :|[/b]

[]------[][]    
     |_0 _|
        /       
      _/\_
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.