Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 302 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkocholik »
Bardziej bym się wstydzil nei nałogu, a tego do czego nałogi zmuszają ludzi.
http://pl.youtube.com/watch?v=KepMuZMiCr8
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Pytanie do tematu: jakim terminem określa się osobę nieuzależnioną od konkretnego środka, ale od bycia na fazie po czymkolwiek? Wyleciało mi z głowy, a "politoksykomania" to zdaje się tylko jakiś twór, a nie naukowe określenie.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 622 / 26 / 0
Chodzi o nadużywanie i uzależnienie od wielu substancji aktywnych. Nazywa się to fachowo F19.2 - uzależnienie mieszane.
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
A ja się cieszę, że nie jestem uzależniony od żadnej substancji chemicznej i raz na jakiś czas zapalę sobie trawkę, od święta coś mocniejszego. Uff.. Mam nadzieję, że ten stan rzeczy się nie zmieni :)
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 15 / 1 / 0
Odpowiedz dla P-paranoi - Politoksykomania jest typowa jednostka chorobowa dzielaca sie na poszczegolne poziomu hmmm wtajemniczenia [takie RPG :D] wiec F 19.2 które pojawiło sie jest nazwą stanu zaawansowania choroby. Przy odrobinie szukania da sie to znalezc na wujku duckduckgo.
  • 241 / 4 / 0
Ja nie jestem uzalezniona od niczego, cpam, jak juz ktos to powiedział, od swieta, czyli np jutro bedzie takie swieto ;]
kodeina
  • 333 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: benzodxm »
Troche mi wstyd uzaleznienia, ale niespecjalnie. Nie jestem do konca przekonany czy to jest faktycznie choroba.
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
  • 59 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: yuppy »
chomik_morski pisze:
Ja nie jestem uzalezniona od niczego, cpam, jak juz ktos to powiedział, od swieta, czyli np jutro bedzie takie swieto ;]
Ja też od święta . Chociaż nie zaprzeczę że jestem zwolennikiem częstych , dłuuuuugggggiiiiiiiicccccchhhh i radosnych świąt %-D
Staram się jednak nie używać tych samych przysmaków świątecznych dwa dni z rzędu -stawiam na różnorodność ...
To nie moje są słowa...
<><><>><<><><><><>
Mogłem być kałem albo kosmosem...
>>>>>>>>>>>>>>
mr. don igrkupe we własnej osobie !!!
  • 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
troche wstyd. :blush:
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 60 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Radar »
Mysle ze uzaleznienie od alkoholu jest wiekszym wstydem niz uzaleznienie od narkotykow. Oczywiscie wszystko zalezy od stopnia uzaleznienia i od tego jak sam toi wszystko kminisz.
Back inna' town
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.