Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 302 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkocholik »
Bardziej bym się wstydzil nei nałogu, a tego do czego nałogi zmuszają ludzi.
http://pl.youtube.com/watch?v=KepMuZMiCr8
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Pytanie do tematu: jakim terminem określa się osobę nieuzależnioną od konkretnego środka, ale od bycia na fazie po czymkolwiek? Wyleciało mi z głowy, a "politoksykomania" to zdaje się tylko jakiś twór, a nie naukowe określenie.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 622 / 28 / 0
Chodzi o nadużywanie i uzależnienie od wielu substancji aktywnych. Nazywa się to fachowo F19.2 - uzależnienie mieszane.
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
A ja się cieszę, że nie jestem uzależniony od żadnej substancji chemicznej i raz na jakiś czas zapalę sobie trawkę, od święta coś mocniejszego. Uff.. Mam nadzieję, że ten stan rzeczy się nie zmieni :)
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 15 / 1 / 0
Odpowiedz dla P-paranoi - Politoksykomania jest typowa jednostka chorobowa dzielaca sie na poszczegolne poziomu hmmm wtajemniczenia [takie RPG :D] wiec F 19.2 które pojawiło sie jest nazwą stanu zaawansowania choroby. Przy odrobinie szukania da sie to znalezc na wujku duckduckgo.
  • 241 / 4 / 0
Ja nie jestem uzalezniona od niczego, cpam, jak juz ktos to powiedział, od swieta, czyli np jutro bedzie takie swieto ;]
kodeina
  • 333 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: benzodxm »
Troche mi wstyd uzaleznienia, ale niespecjalnie. Nie jestem do konca przekonany czy to jest faktycznie choroba.
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
  • 59 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: yuppy »
chomik_morski pisze:
Ja nie jestem uzalezniona od niczego, cpam, jak juz ktos to powiedział, od swieta, czyli np jutro bedzie takie swieto ;]
Ja też od święta . Chociaż nie zaprzeczę że jestem zwolennikiem częstych , dłuuuuugggggiiiiiiiicccccchhhh i radosnych świąt %-D
Staram się jednak nie używać tych samych przysmaków świątecznych dwa dni z rzędu -stawiam na różnorodność ...
To nie moje są słowa...
<><><>><<><><><><>
Mogłem być kałem albo kosmosem...
>>>>>>>>>>>>>>
mr. don igrkupe we własnej osobie !!!
  • 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
troche wstyd. :blush:
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 60 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Radar »
Mysle ze uzaleznienie od alkoholu jest wiekszym wstydem niz uzaleznienie od narkotykow. Oczywiscie wszystko zalezy od stopnia uzaleznienia i od tego jak sam toi wszystko kminisz.
Back inna' town
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.

Ucieczka zakończona w jeziorze

Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.