Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Mieszałem ostatnimi czasy noopept i EPH podjęzykowo plus cdp choline dogębnie (ginko+żeńszeń, kordyceps i różaniec górski też brały udział w diecie, włącznie z PEA+hordenina), i taki zestaw dawał na prawde fajne efekty zwiększając wydajność w pracy, koncentracje, pewność siebie i lepsze samopoczucie, tylko czułem, że czas coś zmienić, więc odpuściłem noopept i pea (kiedyś wróce i przetestuje z selegiliną :-) )a cytocholine zmieniłem na DMAE.
Teraz mając inny tryb życia zarzucam N-Acetylo-L-Tyrozyne z rana, w ciągu dnia czasem sulbitiamine, a na noc L-tryptofan.
Ćwicząc też stan fizyczny ciała łykam dropsa działającego na testosteron w skład którego wchodzi: Buzdyganek, Tongkat ali, Ashwagandha ,Męczennica, Resweratrol, Piperyna, DHEA, Witamina D3
- dobre takie połączenie, ale bez BCAA, kreatyny i jakiegoś białka nie ma efektów widocznych z zewnątrz które dają lepszy wygląd = lepsze samopoczucie = pewność siebie, moc i siła
Taki mix ze zdrowym trybem życia i żarcia potrafi napędzić ciało tak, że umysł chodzi o dwa nieba lepiej;
w skrócie: stan fizyczny wpływa na psychiczny, a ten na duchowy, a mając zdrowego ducha czujemy Prawdziwe szczęście, i o to chyba chodzi w życiu :)
Pozdrowienia się ślą
Sulbutiamina, okazjonalnie Fenibut
+ standardowe nootropy: Bacopa/Ashwagandha/Różeniec, Piracetam, CDP-Cholina, melatonina na sen (obniża poziom kortyzolu)
03 lutego 2018blackgoku pisze: [mention]Radek90[/mention],
Sulbutiamina, okazjonalnie Fenibut
+ standardowe nootropy: Bacopa/Ashwagandha/Różeniec, Piracetam, CDP-Cholina, melatonina na sen (obniża poziom kortyzolu)
Generalnie cierpię też na zwiększone napięcie mięśniowe w okolicy karku i szyi, prawdopodobnie jest to wina stresu i nerwicy. Wystarczy, że mocniej pogram w piłkę i wtedy się czuję przyjemnie rozluźniony. Te preparaty też na to zadziałają?
Kozłek lekarski w okresie wzmożonego stresu.
04 lutego 2018Migomat pisze: Dołączam do pytania wyżej, także mam czasami problemy z sztywną szyją i bul szczęki, co może pomóc w takiej sytuacji i jak temu zapobiegać coś na obniżenie kortyzolu ?
O sztywnosciach cos kiedys mi mignelo i moze to byc wynik niedoboru D3 i problem z wapniem oraz calym panelem hormonalnym - kalcytonina itd.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.