Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 196 / 0
Do tego kolesia nie dociera jeszcze nic, widać tramadol zrobił swoje :)
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 1343 / 18 / 0
Czorny pisze:
Wałkowane milion razy no i w cytacie masz odpowiedź na swoje pytanie. WTF.
Mimo to chciałbym usłyszeć, które z tych środków sa najlepsze i czy naprawde cholina moze działać cuda - jezeli tak, to czy dałoby sie i gdzie zamówić wieksze ilości
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 130 / 1 / 0
Nie ma najlepszego/najgorszego. Jak już mówiłem, wałkowane były tego typu tematy tutaj sto razy, szczególnie dużo o cholinie. Cholina działa bardzo specyficznie z tego co tutaj wyczytałem, najpierw musisz sam spróbować i zobaczyć jak na Ciebie działa (podobnie jak z innymi substancjami). Na niektórych miało tutaj zbawienny wpływ, na innych nie, pewnie głównym czynnikiem była dieta.

Cytat: "DXM jest najlepszym antagonistą NMDA"
  • 133 / / 0
Miałem trochę czasu wypróbować dawki Tramalu do wysiłku umysłowego czyli np. powtórki materiału.
Powyżej 500mg brałem clonazepam 1x2mg to też ma wpływ. Do tych 500 sie skupie.
400mg: mnóstwo energii i motywacji, już pojawiają się takie "zawiasy". Załóżmy masz artykuł na A4, to po 1/3 kartki dalej wydaje Ci się, że czytasz, ale tak naprawdę odbiegasz myślami do tego co krąży w głowie lub dzieje się za oknem.
300mg: motywacja do nauki, a bierzesz się za książkę i po 10 minutach rozdwojenie oczu, senność. Nawet przy ostrym świetle.
200mg. tylko lekka wewnętrzna energia typu "chce mi się robić". Rozdwojenie oczu podczas czytania, ale słabsze.
100mg: nic nie czuć.

Nie jestem w stanie ocenić wpływu Tramalu na funkcje poznawcze. Jako maturzysta traktowałem tramal jako motywator do nauki, dawki 300-500. To kwestia indywidualna, przykład na mnie: nie było problemu w tym by zrozumieć polecenie do zadania, po prostu w głowie masz myśli "to łatwe, już robię, już za momencik" "przecież wiem jak to zrobić, no już robię" i wychodzi średnio, a gdy cokolwiek napiszę, to z częstymi błędami rachunkowymi.
kofeina, tu mam za dużą tolerkę. Tylko lęk generuje.
Piracetam - podchodziłem do tego z 5 czy 6 razy, zawsze efekt ten sam: pamięć pamiętasz, ale nie tak łatwo sobie już z tej pamięci coś przywołać.

Inne środki (nie)medyczne poza Tramalem - nie.

Jutro przed polskim muszę po prostu 100mg Tramalu bo potem nie chcę znów przechodzić tego bagna gdy najdłuższe 3 dni w życiu zabrakło butli...
Na maturę biorę wyłącznie 9*60=540 pseudoefedryny. Albo nawet mniej. Po tym nie jestem tak znerwicowany, a skoncentrowany, spokojnie myślę. Drżące rączki?=propranolol 20mg, jak nie do kolejne 20mg. Mówią, żeby odradzać takie mieszanie z propranololem. Kwestia znów jest indywidualna, po sobie wiem = serce się uspokaja, ręce pozwalają sprawnie ruszać długopisem, może trochę duszno się robi (ale to w zamkniętych salach, jedno okno ledwo uchylone).

Czyli jutro 100 tramal, pseudoefka zależnie jak będzie z energią rano. Przyjadę wcześniej, przed wejściem na salę egz. po prostu wezmę dowolny tekst do czytania ze zrozumieniem. Czarna magia to wtedy pseudoefedryna pójdzie w ruch.

Nie chcę trampka powyżej 400-500, potem muszę brać z cudownym klonem, który co mnie cudowne, potrafi zaburzyć myślenie. Ale autko się dobrze prowadzi :]
Ostatnio zmieniony 06 maja 2013 przez Moonlights, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1472 / 196 / 0
Serio, porównywałeś teraz działanie tramalu jako środek do nauki? Poważnie?

Mam nadzieję, że ten post to jakiś spóźniony prima aprilis.

Skoro kofeina powoduje u ciebie lęk to znaczy, że nie masz tolerki. Tolerancja na kofę spada w ciągu kilku dni.

Pseudoefedryna + propranolol + tramadol??????????? To twój miks do nauki? To chyba tylko wymówka żeby się upierdolić opioidowo, bo to na pewno nie działa.
Jeszcze samochód prowadzić po depresantach, no mózgu to ty nie masz.
zawsze efekt ten sam: pamięć pamiętasz, ale nie tak łatwo sobie już z tej pamięci coś przywołać.
:D Nie ma tu żadnej sprzeczności? :D Dojeb tramalu i klona to na pewno lepiej pójdzie z zapamiętywaniem i przypominaniem.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 130 / 1 / 0
pewnie go motywuje, bo jest mu milej i tyle....
  • 904 / 175 / 0
Możliwe żeby zbyt duża dawka choliny powodowała senność? Zauważyłem że jak do zwykłej dawki noopeptu z choliną dorzucę jakieś jajca w posiłku to mnie po prostu ścina z nóg i muszę się kimnąć z 30min.
Uwaga! Użytkownik acodinhejabanana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3363 / 353 / 0
Tyler Durden pisze:
Serio, porównywałeś teraz działanie tramalu jako środek do nauki? Poważnie?

Mam nadzieję, że ten post to jakiś spóźniony prima aprilis.

Skoro kofeina powoduje u ciebie lęk to znaczy, że nie masz tolerki. Tolerancja na kofę spada w ciągu kilku dni.

Pseudoefedryna + propranolol + tramadol??????????? To twój miks do nauki? To chyba tylko wymówka żeby się upierdolić opioidowo, bo to na pewno nie działa.
Jeszcze samochód prowadzić po depresantach, no mózgu to ty nie masz.
zawsze efekt ten sam: pamięć pamiętasz, ale nie tak łatwo sobie już z tej pamięci coś przywołać.
:D Nie ma tu żadnej sprzeczności? :D Dojeb tramalu i klona to na pewno lepiej pójdzie z zapamiętywaniem i przypominaniem.

Spokojnie, taljer, ja lubie sie pouczyc na kodeinie, bardzo ladnie przyswajam wiedze. Raz na miesiac max, bo tak to nie lubie opioidow bo mi dupe zatykaja na tydzien, a ja tak nie moge zyc po prostu.
  • 1081 / 32 / 0
@Johny Ha

Wspominales kiedys ze na HPPD pomogla Ci pietrucha oraz rumianek. Znalazlem tynkturę z rumianku 50 ml na ebauy kupie to, ale z pietruszka jest problem, chodzi o korzen czy o liscie czy jak ? Gdzie swoje kupiles co za ile i jak ?
Ostatnio zmieniony 07 maja 2013 przez cebex, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 1343 / 18 / 0
jabolman pisze:
Możliwe żeby zbyt duża dawka choliny powodowała senność? Zauważyłem że jak do zwykłej dawki noopeptu z choliną dorzucę jakieś jajca w posiłku to mnie po prostu ścina z nóg i muszę się kimnąć z 30min.
noopept jest do przepisania w PL?
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.