uprawa konopi w kulturach wodnych
Zablokowany
  • 201 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ziolo »
na samym poczatku nawozy na vego o mocy 50% a uzupełniasz wszelkie ubytki juz sterzeniem 100%

po przelaczeniu na flo, nie wymieniasz wody, tylko uzupełniasz ubytki wody roztworem na flo w sterzeniu 100%
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: cgns »
dzieki
  • 21 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kocher »
witam, nie chce zakladac nowego tematu wiec sie wtrace, planuje sobie stworzyc domowej roboty bubblera i zastanawiam sie nad pompka - ma do wyboru 80l/h za 16zl i 190l/h za 50zl; dodam ze nie szkoda mi dac wiecej, jezeli bedzie to warte; i teraz pytanie: czy sa jakies wskazniki: tyle l/h na taka objetosc, czy po prostu - im wiecej tym lepiej:)
Edit: teraz ak sie patrze, ze w sumie 3*16zl = 240l/h za 48zl, wiec to chyba lepsza opcja:) ale i tak podtrzymuje pytanie: czy sa jakies wytyczne w tym kierunku?
  • 201 / / 0
imho nalezy stosowac zasade "x2" - czyli jezeli twoj zriornik ma poj 20L to wsadzaj pompke na 40L itd.

imho 2 - jezeli bedziesz dluzej w ciagu dnia przebywal w pokoju gdzie stoi box, to warto dopłacic do cichej pompki

i to chyba wszystko, bo mozliwosci absorbcji tlenu przez kozenie jak i rozpuszczalnosc tlenu w wodzie jest ograniczona, wiec moze nastapic przesycenie systemu, co mimo zwiekszenia przepływu powietrza wcale nie zwiekszy plonu.
  • 13 / / 0
ja mam pompke ( http://www.allegro.pl/item271295557_271295557.html ) 500L/h na zbiornik 15L czy cos sie od tego moze popieprzyc? moge ograniczyc ilosc wody zaciaganej przez pompke (jest tam taki kurek) ale czy to nie spowoduje uszkodzenia pompy?
  • 201 / / 0
dla wyjasnienia :

mowiac "pompka" ja mam na mysli wydajnosc napowietrzacza w DWC

co do takiej pompki w systemie przepływowym, to ta twoja pewnie sie nada, metada prob i bledow pewnie osiagniesz jakis sukces :-)
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.