Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 223 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: neta »
jeśli chodzi o robienie piwka to wcale nie taki straszny diabeł jak się wydaje ;-)
chęć inwencja trochę wiedzy i można "czarować"magiczne napoje :-D
Uwaga! Użytkownik neta nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Napiłbym się takiego piwka prosto z browaru. Byłem raz w Tyskim i powiem że smakuje w pyte lepiej niż ze sklepu... Ale sobie chęci narobiłem.. chyba zaraz pójdę na "jednego"
Takie prosto z browaru rzeczywiście jest lepsze od sklepowego. A to dlatego, że jest jeszcze przed pasteryzacją. Jest bardziej naturalne wtedy. Z tego co wiem to gdzieniegdzie są takie w sklepach. Mam znajomego w Mławie, gdzie kupował takie piwko „Kasztelan” bodajże. Bardzo dobre w normalnej cenie. Jedynymi minusem takiego pyfka jest jednotygodniowy termin ważności.
I'm broken.
  • 56 / / 0
Nieprzeczytany post autor: hounsi »
„chęć inwencja trochę wiedzy i można "czarować"magiczne napoje”

I czas!!! Bo zanim to będą magiczne napoje to kilka nastawów poleci do kibla, jeszcze innych wykręci ryja i nie da się pic, niektóre nie wystartują, a z niekturych wyjdzie podpiwek. Sama wiedza przydaje się w szkole do robienia piwa trzeba mieć serce. :cool:
Uwaga! Użytkownik hounsi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 223 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: neta »
zatem ty masz dwa %-D
Uwaga! Użytkownik neta nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 30 / / 0
Mój ranking piw wygląda następująco: Heineken, Lech, Żywiec, Zwierzyniec. Wolę z butelki niż z puszki.
Uwaga! Użytkownik SprzedawcaMarzeń nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
burek123 pisze:
pije właśnie Hermann Muller premium lager bier no i jak na swoją cene (1,80) naprawde dobry browar :-D ale huj VIPY z biedronki za 1,65 rządza no i 7,2 % :-)
też kiedyś gustowałem w tych VIP'ach ale już mi nie smakują. Spróbuj sobie piwa Jabłonowe mocne z netto. Ten sam voltaż i ta sama cena co VIP'y (przynajmniej w Szczecinie). o ile jest u ciebie netto w mieście... Pił ktoś jeszcze jabłonowa?? jakie wrażenia? hehe :cheesy:
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Miya »
Lechuu kochanyy :* alebo specjale

taak. Własnie se sije specjala :D Chociaz nie za bardzo stara jestem bo 17 lat.
Ja lubie se umilic czas jak sie nudze nad bratem. Bo chory jest i sie nim opiekuje.
  • 1067 / 206 / 0
Nieprzeczytany post autor: czajnikof »
Wcześniej piłem Lecha litrami. Teraz przerzuciłem się na Żywca- mniam. :-) Nie pogardzę Warką, Tyskim, Dębowym, Tatrą...długo bym tak wymieniał. Karpackie mi nie podchodzi, a co do piw typu Karmi, Reed's to nie cierpię.
I don't do drugs. I am drugs.
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: woopy »
dr.Kubeusz pisze:
Pił ktoś jeszcze jabłonowa?? jakie wrażenia? hehe :cheesy:
Browar Jabłonowo? Piłem MOCNE, w czarnej puszce z tego browaru. 7% chyba miało.
podglądanie wąsatych staruszek przez lunetę lub zbieranie zużytych przez administratorów patyczków do uszu
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pnk »
Okocim - zwykle z kumplami
Carlsberg - meczyk, net, Małysz i te sprawy
Lech - tylko z wybranymi kumplami :)
Heineken - TYLKO na specjalnych okazjach
Wojak - lol...
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.