Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 3649 / 994 / 2
[info do admina i moderatora: jeśli ten temat jest niezgodny z regulaminem to proszę o jego usunięcie, jeśli jest w złym miejscu, to proszę o przesuniecie, ale w obu wypadkach bardzo proszę Was o wyjaśnienie, bo dzisiaj napisałem taki sam temat, a zniknął w niewiadomych okolicznościach, i bez warna pls, bo na serio nie mam pojęcia o co chodzi] <- jak moderator to przeczyta, to proszę o edycję i usunięcie tej części tekstu.

Dostałem informację, że zawalił się rynek nootropów w UK. Sunifiram, Noopept, CDP-Cholina, Alpha-GPC, Idra, Unifiram, Sulbutiamina, Urydyna, Fenylopiracetam, Oxiracetam i inne ciekawe nootropy zostają zbanowane. Taka jest wzmianka o tym z ostatniej chwili. Jakie rozporządzenie za ten stan odpowiada?

Czy ktoś może mi wyjaśnić, dlaczego do tego doszło? Dlaczego dojebali się do nootropów? I jeśli już się dojebali do nich, to jaka jest dla tego alternatywa? Dopóki w RP nie zakażą, to z jakiego kraju warto by było hurtowo sprowadzać do PL?

Proszę o rzeczową odpowiedź.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 3454 / 1115 / 0
Nie przeszły testów farmaceutycznych? Może będą na receptę.
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 3649 / 994 / 2
Missia, ale kto niby testy farmaceutyczne PRL-8-53 by robił? Chyba nie Ci śmieszni lekarzyki. Oni wiedzą, że przecież najepszym lekiem jest Zyprexa i chuj, a taki Sunifiram to groźny bo nieprzetestowany i niby nie wiedzą jak działa, mimo tego Zyprexa jest tak zajebista, że jest dopuszczona a nawet zalecana. Sam wiem zresztą jakie masz o tym zdanie ;*
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 758 / 44 / 0
UE w poszczególnych krajach zgodnie z harmonogramami prac wymusza unifikacje znakowania produktów [spożywczych] w tym produktów spoz. specj. przeznaczenia.
obecnie jest problem co to jest i kto ma je badać, czy to żywność czy witaminy, leki coś innego.
kraje członkowskie w tej kwestii miały autonomie i mogły stworzyć własne rozwiązania lub przyjąć rozwiązania prawne opracowane przez ue.
docelowo byly plany utworzenia takiego FDA dla UE celem opiniowania ale nie sledze tematu wiec nie wiem co tam sie dzieje...

substancje ktore cie interesuja sa prawdopodobnie nadal legalne w UK ale nie mozna ich sprzedawac ani produktować zw na brak oznaczeń których jeszcze nie opracowano. lol :)
UK nadal nie moze sie zdecydować czym sa te substancje i jak je klasyfikować no i tez rozbija sie to tez o $ na badania.
i tu jest problem bo nootropy były produkowane głównie w uk albo usa stąd taka posucha....

oczywiście mozliwe ze coś tam zbanowali jak np. w dmaa w irlandii :) albo cos sie pokryło z prawem analogowym chcoiaz watpie ale
zobacz czy w EMCDDA albo EU Early Warning System (EWS) pojawia sie temat i czy substancja figuruje w spisie ale na 99% jest taka jak napisałem.
Purple in the morning, blue in the afternoon, orange in the evening and green at night.
Just like that, one, two, three, four...
  • 274 / 22 / 0
Nie do końca tak jest, tu chodzi o (fatalnie napisaną z resztą) ustawę Psychoactive Substances Act 2016:
http://www.legislation.gov.uk/ukpga/201 ... /2/enacted
Zasadniczo oznacza to "znajdźcie mi człowieka a znajdę wam paragraf" xD
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.