Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 2310 / 15 / 0
Zalorzylem ten watek poniewaz niemam aktualnie dostepu do zadnych dragow , poczytalem ttroche na erowidzie i znalazlem pare tr ktore wskazuja na to , ze imbir ma jakies dzialanie psychoaktywne . Zdesperowany od razu sprobowalem . Wzialem swierzy korzen i zjadlem caly . >Okropnie ostry w smaku , jak chilli . Po ok 30 minut zaczalem cos czuc na oczach . okreslilbym je jako " senne " . Zrobilo mi sie subtelnie przyjemniej . A gdy wyszedlem na powietrze obraz zdawal sie byc miekko rozmyty i kolory byly intensywniejsze . Zaznaczam , ze niebylo to nic nadzwyczaqjnego , ale ... Moze ktos ma jakies doswiadczenie ?

Zmieniłem nazwę tematu na bardziej estetyczną - black goku
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: chestertpg »
to nie jest tak ze wymyslamy na sile czym sie nacpac.ja tez czytalem sporo o galangalu ..krewniaku imbiru:) skubane malo popularne ale udalo mi sie zdobyc swiezy korzen..zjadlem i chyba nic...moze doszukujac sie cos tam bylo czuc
Uwaga! Użytkownik chestertpg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 202 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
Imbiry z pewnoscia nie ma dzialania psychoaktywnego , robilem kiedys taki napoj wg pewnego starego przepisu( zupelnie dobry , jesli ktos lubi ostre potrawy) gdzie na 0.5 litra wody wchodzil caly korzonek... swietnie rozgrzewa i zabija chyba wszystkie robale ale napewno nie kreci. Skład chemiczny imbiru nie wskazuje zeby posiadal jakiekolwiek psychotropowe wlasnosci . Oczywiscie rosliny posiadaja " rasy chemiczne" i nie wykluczone ze gdzies rosnie jakas nieznana odmiana ( rasa) imbiru ktora "cos w sobie ma" , ale ten kupiony w Tesco jest raczej " spokojny".
  • 202 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
ruta moze spowodowac "straszne" problemy , czlowiek "żyga dalej niz patrzy" a najgorsze jest to ze nie ma juz czym a osrodek w mozgu odowiedzialny za wymioty nadal jest pobudzony wiec porostu trzeba to przetrzymac co nie jest mile jesli doda sie jeszcze " powidoki " i inne atrakcje .Imbir dział przeciw wymiotnie i moze bys w wielu przypadkach stosowany zastepczo za slynny aviomarinek.
Jesli jest w stanie zmniejszyc wymiotne dzialanie ruty to byloby to cenna cecha. Jak wielkie dawki ruty przyjmowałes?
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2007 przez alkem, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2310 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Może niewielkie Alkem . Dwa razy po około 2,5 - 3 gramy . ZERO negatywów . Za pierwszym razem spozyłem rute w bomce i zapiłem imbirem .A za drugim jadłem ja łyżeczką z kubeczka . Sam smak juz mnie mocno zniechecil , ale popilem imbirem i jakos to było . Także , na mnie działa .
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 749 / 85 / 0
Imbir jest psychoaktywny.

Jest agonistą receptora 5-HT1A. Dzięki temu ma działanie hipotensyjne, anksjolityczne i antydepresyjne. Upośledza zdolność uczenia oraz pamięć.
Jest także antagonistą 5-HT3 oraz 5-HT4. Dzięki temu ma działanie anksjolityczne oraz przeciwwymiotne.
Jest także antagonistą receptora muskarynowego M3. Prawdopodobnie blokada tego receptora powoduje zmiany percepcyjne opisane w pierwszym poście. Oprócz delikatnych zmian percepcyjnych powoduje zmniejszenie częstości skurczy mięśni pęcherza moczowego.
Myślę, że imbir powinien być bardzo dobrym sposobem na zmniejszenie nudności po psychodelikach. Jednocześnie poprzez agonizm receptora 5-HT1A będzie zwiększał działanie hipotensyjne tryptamin.

Źródła:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20363635
http://en.wikipedia.org/wiki/5-HT1A_rec ... modulation
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21305447
http://en.wikipedia.org/wiki/5-HT3_antagonist
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9225297
http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 0897000373
  • 576 / 11 / 0
Czytaj uważniej - tam pisze, że nie działa na receptor 5-HT4, z całą resztą akurat tak.
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 85 / 0
Mam za sobą kilka testów imbiru i muszę stwierdzić, że działa wyśmienicie.
Zjedzenie całego korzenia dało mi kilka godzin strasznego ogłupienia i lekkich zmian percepcyjnych. Małe dawki(kawałek wielkości połowy kciuka) za to są świetne do wszystkiego.

Imbir całkowicie niweluje nudności po wszystkim, testowałem z kodeiną(choć tu jeszcze był aviomarin, więc niepewne), JWH-307(przepaliłem się srogo i nie miałem nudności) oraz z 2C-P. 40mg MXE+imbir i nie miałem bodyloadu po 15mg 2C-P.

Do tego imbir świetnie sprawdza się na wazokonstrykcję. Małe dawki imbiru skutecznie usunęły wazo po kannabinoidach oraz stymulantach. Pół godziny po zjedzeniu ręce i stopy już są znów cieplutkie. Do tego uspokaja trochę fazę i uprzyjemnia ją. Również imbir jest świetny na problemy ze wzwodem podczas fazy na stymulantach.

Dodaję go do wszystkiego :)
  • 1081 / 33 / 0
Czy przy zarzucaniu wyzszych dawek tryptamin 4 ho met np dobrze jest wziac imbir na wazokonstrykcje i ewentualne wymioty? Dawki z rzedu 33mg
  • 104 / / 0
Imbir całkowicie niweluje nudności po wszystkim
Czy obrobiony termicznie imbir (smażony) też ma takie działanie?
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.