Czasami nie ma innego wyjścia.
Zajebali mnie na dołek to ja mówię, że psychiatryk chce. Psychiatryka nie dostałem, ale po wytrzeźwiałce idealna opinie, jeszcze się skarżyłem na poprzednią wizytę. I narzekałem na to co stało mi się po lekach, które były inne. Nie mówię o swoim znajomym asie w koronie, co jest na wózku i w pampersie zamknięty, po tym jak dostał to samo.
Także dostałem skierowanie dla mamy do psychologa, szkoda że nie do leczenia. Może jej by coś dali i się wkurwiłem za płacenie za wytrzeźwienie. Może by skończyła jak ja 3 dni warzyfko umysłowe i 15 dni telepawki.
Leczenie prywatne > leczenie sie samemu z internetu/na podstawie przezyc znajomych/z wlasnej wiedzy/ > gowno > publiczna sluzba zdrowia.
Jedyne do czego oni sie nadaja, to sytuacja nagle, gdy nie ma innego wyjscia (a wtedy tez bym sie bal, ze cos spierdola). Jakbym przez przypadek zazyl cos toksycznego to sto razy bardziej wolalbym sie sam leczyc tym, co by mi polecili na pierwszej stronie w internecie, niz isc na NFZ do szpitala, gdzie leczy dziadek opierajacy sie na wiedzy sprzed 50 lat i majacy na ciebie calkowicie wyjebane.
A co do Gorzowa, bo ktos tam wspominal, to szpital tutaj (chodzi mi o ten zwykly, nie psychiatryk, chociaz z nim pewnie tak samo), to jest najwieksze dno jakie istnieje. Tu naprawde lepiej zostac w domu niz tam sie zglosic.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.