Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2115 / 625 / 0
Polska myśl techniczna - gruba książka (Fiodorze Dostojewski, dziękuję), łycha wsadzona końcówką w mniej-więcej połowie, plaster bupry na jej drugiej (ofc) stronie zalany wodą z kwasem, pod tym świeczuszki - i można robić coś "pożytecznego" podczas gdy gotuje nam się bupra. Tylko warto pamiętać o dolewaniu wody. %-D

Jak ja tej suki nienawidzę, tzn. nie wiem czy nienawidzę buprenorfiny, czy momentu kiedy na nią przechodzę - rozumiecie, o co kaman, zakończenia na przykład dwumiesięcznego morfinowego hajla-bajla. Ale i tak podtrzymuję swój post przed jakiegoś czasu (jest wyżej lub w knajpie po nowych porządkach), że buprenorfina jest dziwna i nawet wyekstrahowana z sercem, długo, spirytem i na maszynce, jak FAQ przykazało - czasem po podaniu nie czuć dosłownie nic... Po dwóch minutach też nie... I człowiek robi błąd zwiększając dawkę do 20+, a tu się okazuje, że NAJLEPIEJ ją zmniejszyć. Do ifau oczywiście.

W ogóle, najlepiej użyć metody łóżkowej; wstać w środku nocy i nie ssać tego plastra za dnia, tylko elegancko złożyć na pół i wsadzić do mordzi, na górne dziąsła - suche - albo pod jęzor jak się mieści, ale tam istnieje ryzyko połknięcia i śliny, i plastra... I po prostu dalej iść spać. A teraz pani moderator będzie testowała czy buprenorfina nie podziała troszkę lepiej (w ogóle jakoś, bo w nocy wzięłam sporą płachtę, ssać umiem - hehe - a dalej mam dreszcze, ale dałam radę iść na siłownię uniwersytecką, tylko umierałam tam...) podana IV na takim nocnym "podkładzie", bo zawsze robiłam odwrotnie. To znaczy, najpierw podawałam IV i dopiero potem brałam się za bucc/per os. ogólnie.

update: o jakie fajne ciepełko przy wejściu, niespotykane, jak da radę mnie zaraz uśpić - nie mylić z błogością... - to będę zadowolona. Dziwne wrażenie w głowie (nie majkowy ucisk, megaprzyjemny!), coś a'la kręcenie przy fencie i chwilowo zahamowała mi się reakcja pilomotoryczna, nie jest źle. 4/10, gdzie stan w nocy (na sucho zupełnie) to było jakieś minus 6/10.

Kusi żeby dopukać, skoro już wszystko rozłożone... %-D Nie wiem ile tego poszło, teraz IV to tak ze 4-5mg?
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 497 / 12 / 0
PP wpisach w tym dziale spodziewałem się lipy z bupra.
wziąłem nosem 0.4mg podbite 45mg DXM i piwkem
jest kurwa zajebiście. lepsze niż koda.
jakbym był na kompoe to post pewnie byłby dużo dłuższy
ale tak mnie muli
ze ja chyba zaraz padne
mocna sedacja
p
email: 853156@protonmail.com
  • 171 / 10 / 0
czy na buprze da się zbić tolerancję na mocniejsze opioidy i jeśli tak to w jakim czasie?
  • 121 / 5 / 0
Tak, da się. Czas jest zależny od Twojej tolerancji i długości ciągu. Przykładowo - dwa miesiące Tramalu dawki 1g+, wcześniej dwa miesiące PST 3 paczki Helcoma z 3 na końcu, koda nie klepie w ogóle, skręta zbija na parę godzin. Miesiąc na niskich dawkach bupry (1-2mg) i kodeina klepie w ilości 300mg.
Sądzę, że z opiatami z wyższej półki jest podobnie.
pure madnessex-miosis
  • 63 / 7 / 0
Podejrzewam że padła już gdzieś odpowiedź, ale wątek jest dość długi i nie mam czasu czytać go całego. A więc:

Mam 1 plaser Transtec 30mg. Na opio nie mam tolerki. Brałem kodeine z max. 6-8 razy w życiu. Z czego większość razy to 150mg ( na początku to i nawet od mniejszych dawek zaczynałem,bo miałem pietra xD) a tylko 2 razy 300mg. 150 mg nie czuje nic a nic, natomiast 300 mg i 1h przed 1 aviomarin dało dość ciekawy body high,- fajnie się siedziało i tyle, natomiast żadnej euforii nie uświadczyłem. Na dodatek po zapaleniu małego jointa mj totalnie przebiła się przez działanie kody i nie czułem jej już wtedy nic.... choć powiem że podczas palenia tego jointa sprawiało mi to niewyobrażalną przyjemność, gdzie normalnie nie lubię palić czegokolwiek ( w sensie lubię działanie mj ale nie lubię palenia jako czynności). Raz wziąłem też 300mg kody, ale również 1h przed 30 mg prometazyny. No i tu rzeczywiście zadziałało jak trzeba. Chodzenie jak po chmurce, albo, totalna lekkość ciała, a gdy usiadłem to z kolei zlewanie się z kanapą. Muzyka brzmiała bardzo przestrzennie ( efekt jak na koncercie), a obraz mi ciągle mrygał ( tak jak na VHSie gdy taśm,a jest zepsuta i przechodzi pasek z góry na dół), więc miałem zamknięte oczy, co przenosiło mnie w różne miłe miejsca o jakich tylko pomyślałem. Wy to chyba nazywacie noddingiem. Po prostu przysypiałem co jakiś czas i miałem fajne sny, jednocześnie słysząc muzykę z świata zewnętrznego. Ogólnie było super, ale zdziwiło mnie to że prometazyna działa przeciwwymiotnie a właśnie wtedy po ok 3h od zarzucenia ( już po błogostanie), odbiło mi się rzygami. Nie zwymiotowałem ale część cofnęła się do jamy ustnej i musiałem wypluć. A po avio również z 300mg kody tak nie miałem. No ale mniejsza o to.

I teraz moje pytanie brzmi:
Ile muszę wziąć tej bupry aby było przyjemnie, żeby poczuć to opiatowe ciepełko i fajnie spędzić 3 dni na rozleniwieniu, słuchając muzy , ale żeby przy tym nie zmarnować większości czasu na :kotz: . Z 1 raz można ale nie kilka razy przez 3 dni xD.
Pytam o dawkę zarówno do żucia, jak i do zastrzyku ( planuję przetestować oba sposoby ,tylko nwm czy przełamie się do IV, jak nie to IM pójdzie). Niektórzy mówią że 5 mg to słabo, z kolei na głównej stronie gdzie są wszystkie tematy bupry, autor piszę że najfajniej się czuł biorąc 0.4 mg, jednocześnie pisząc że na próbę uczuleniową należy zacząć od dawki 1.5 mg, także gdzie tu sens %-D . Ktoś tam też w dziale FAQ pisał że 2mg to cały dzień rzygania, a ten ktoś miał sporą tolerkę na majke. Także ja już się pogubiłem. Może ja jestem taki tępy i czegoś nie kumam, ale to nie ważne. Po prostu proszę o jasną odpowiedź z dokładnymi dawkami. I jescze raz zaznaczam ZEROWA TOLERKA NA OPIO (ostatnio koda 300mg + 1 avio w październiku).

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :-D
  • 12437 / 2419 / 0
Gdybyś miał Bunondol, to polecałbym max 1.2 mg. Z plastrami ciężko odmierzyć taką dawkę i musisz wziąć poprawkę na słabsze wchłanianie (musisz uciąć trochę więcej).

Nie przesadź - to bardzo nietypowe opio, które często lepiej grzeje w mniejszej dawce, niż w większej.
  • 63 / 7 / 0
Dzięki ci Jezu....ale mówisz o 1,2 mg między dziąsło a dolną wargę, czy o 1.2 mg zastszykowo? No niby 0.5cm2 to 0.4 mg także odmierzyć da rade, ale wiadomo może się wahać 0.1 wte i wewte.

Edit:
Dobra w sumie co mi szkodzi mam aż 30 mg tego, to lepiej zacznę od tych 0.4/0.5 mg oralnie, a jak nie poklepie to potem IV 0.4/0.5 mg , niż żebym miał zdychać.
  • 12437 / 2419 / 0
Miałem na myśli do gęby : )
Działanie jest inne, niż kodeiny. Dużo mniej euforyczne, ale cholernie długie - na początku będziesz czuł grubo ponad 24 h. Jest ten błogi spokój i relaks typowy dla opio. Ja na początku mogłem pół dnia leżeć i przysypiać.
  • 2372 / 314 / 0
dobrze tym, co po buprze czują spokój i relaks ;) Dla mnie bupra właściwie nie posiada żadnych właściwości rekreacyjnych. Ale brałem tylko celem zaleczenia skręta po innych opio, to może zupełnie na "sucho" inaczej by zadziałała. Jedyny miły efekt, to moment ładowania się (plaster na dziąsło) kiedy wyraźnie czuć dosyć dużo ciepła, ale to mija po jakiejś niedługiej chwili i najzwyczajniej w świecie czuję się normalnie. Może jakby delikatnie w stronę stymulacji idzie, bo czuję więcej energii, ale równie dobrze, może to być efekt likwidacji skręta.
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 12437 / 2419 / 0
Działaniu buprenorfiny zależy od doświadczenia. Człowiek, który miał do tej pory do czynienia kilka razy z małymi dawkami kodeiny, będzie prawdopodobnie przysypiał cały czas.
W Suchym Jarze był przypadek, kiedy kolesie dorwali się do szafki z lekami i na drugi dzień mieli zgon na detoksie (właśnie po buprze).
ODPOWIEDZ
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".