Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
Edit: poza tym, tak jak pisałem, jest jakiś sposób z wyjściem z ptsd poprzez stosowanie psychodelików. Najczęściej mówimy o ayahuasce. Może tym powinieneś się zainteresować. Oczywiście jeśli Ci fundusze pozwalają, bo trzeba znaleźć dobrych opiekunów i to jest też wyjazd przynajmniej za naszą południową granicę.
Dodając, widziałabym w niej substancję bezpieczną do stosowania przy większości zaburzeń, obowiązkowo należy dowiedzieć się czy nie zachodzą jakieś niebezpieczne interakcje jeśli bierzesz jakieś leki.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Dodając, widziałabym w niej substancję bezpieczną do stosowania przy większości zaburzeń, obowiązkowo należy dowiedzieć się czy nie zachodzą jakieś niebezpieczne interakcje jeśli bierzesz jakieś leki.
Jest jeszcze jakaś alternatywa?
Czytałem trochę jeszcze o microdosingu, ma to jakiś sens czy raczej się w to nie bawić? Wiem, że na każdego rzeczy działają inaczej, ale pytam doświadczonych, jako że sam nie wiem jak się do tego zabrać.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok
Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.