Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 96 / 5 / 0
Co sądzicie o wrzuceniu klonidyny 3h przez zarzuceniem pixa? Pomoże mi to jakoś skontrolować ciśnienie, czy wręcz zaszkodzi? Jak to się ma z inhibitorami ACE (mam captopril)? Warto?
W razie czego mam benzo (klony i alprę) gdyby było bardzo źle. Proszę o opinie, bo zastanawiam się co robić.
  • 123 / 10 / 0
masz nadciśnienie, czy chcesz ot tak sobie zmniejszyć?
  • 96 / 5 / 0
ogólnie mam nadciśnienie, a po stymulantach czuję niepokój, chociaż po mixie alpry lub klona z metylofenidatem jest ok i nie czuć tego niepokoju, ale nadciśnienie nadal jest (i zimne ręce)

[mention]5ph1nx[/mention], może kultury warto trochę okazać moderacji, a nie trybem rozkazującym; kasuj! /black goku
Ostatnio zmieniony 02 grudnia 2017 przez 5ph1nx, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.