Pytanie stąd, że pisze pracę o roli używek w twórczości jednego z polskich pisarzy, którego twórczość jest dość deliaktnie mówiąc surrealityczna, fantazyjna, groteskowa i chce poznać zdanie innych osób na ten temat żeby spojrzeć na tą sprawe z innej strony.
Jeśli temat jest w złym miejscu prosze o przeniesienie :wall:
czy się najarasz.. czy może wrzucisz pixe, albo kwasiora pod język - czy to będzie moralne ? Nie wiem.
Czy stosowanie heroiny, wdychanie jenkemu będzie moralne ? - Nie wiem.
A stosowanie legalnych środków takich jak alkohol, tytoń, kawa, cukier, yerba, zioła będzie moralne ?
Wydaje mi się, że jak będzie to świadome stosowanie środków psychoaktywnych, zapoznawszy się z mechanizmem działania, to będzie ''moralne''
Ogólnie to wydaje mi się, że ludzie przeceniaja wpływ narkotyków na twórczość. Jeśli ktoś nie jest kreatywny to i narkotyki w tej kwestii nic nie zmienią.
normalnie zwyrodnialec i jak on tak może.
Pij eter, będziesz wielki
Wielu uzytkownikow by nie bylo, gdyby nie dragi. To tez niezlwe wybryki natury.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.