Pytanie stąd, że pisze pracę o roli używek w twórczości jednego z polskich pisarzy, którego twórczość jest dość deliaktnie mówiąc surrealityczna, fantazyjna, groteskowa i chce poznać zdanie innych osób na ten temat żeby spojrzeć na tą sprawe z innej strony.
Jeśli temat jest w złym miejscu prosze o przeniesienie :wall:
czy się najarasz.. czy może wrzucisz pixe, albo kwasiora pod język - czy to będzie moralne ? Nie wiem.
Czy stosowanie heroiny, wdychanie jenkemu będzie moralne ? - Nie wiem.
A stosowanie legalnych środków takich jak alkohol, tytoń, kawa, cukier, yerba, zioła będzie moralne ?
Wydaje mi się, że jak będzie to świadome stosowanie środków psychoaktywnych, zapoznawszy się z mechanizmem działania, to będzie ''moralne''
Ogólnie to wydaje mi się, że ludzie przeceniaja wpływ narkotyków na twórczość. Jeśli ktoś nie jest kreatywny to i narkotyki w tej kwestii nic nie zmienią.
normalnie zwyrodnialec i jak on tak może.
Pij eter, będziesz wielki
Wielu uzytkownikow by nie bylo, gdyby nie dragi. To tez niezlwe wybryki natury.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.