Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 25 / 5 / 0
firkle napisał : jestem w 3 liceum i od roku praktycznie codziennie biorę DXM,

jestem ciekaw kto ci synku ( bo mógłbyś być moim synkiem ) sponsoruje te dawki DXM. bierzesz na to z kieszonkowego starych? przecież nie zarabiasz na swoje utrzymanie. jeśli chcesz się w to wpierdolić to życzę miłej przyszłości. piszę dlatego że sam chcę z tego wyjść. weź to pod uwagę chłopcze.
  • 304 / 13 / 0
Myślę że uależnienie psychiczne od deksa może wtstąpić tak czy owak. Moim zdaniem kiedy się już poczuje to szczęście, inny świat, latanie i dysocjacje to dex uzależnia na równi z kodeiną. Tu i tu faza odbija się na psychice w ten sposób, że kształtuje jakieś jasne wspomnienia które są motorem do sięgnięcia po cpanie nawet po dłuższej przerwie. Jedynie fizyczna zaleznosc nie występuje przy deksie.
Pozdrawiam
  • 148 / 9 / 0
Z jednej strony to prawda, że można się uzależnić od DXM, jednak jeśli po prostu będziemy brali zbyt często, to całe działanie substancji straci swój urok. W takim przypadku uzależnienie psychiczne samo minie.
Uwaga! Użytkownik MiproDextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1599 / 47 / 0
Uzależnienie psychiczne jest do końca życia.
  • 438 / 16 / 0
Oj nie minie panie kolego. DXM nie uzależnia fizycznie tylko psychicznie. Takie uzależnienie jest równie destrukcyjne co to pierwsze.
  • 567 / 53 / 0
Jak narazie to głębokie zauroczenie które albo 1) przerodzi się w miłość 2)przejdzie... W każdej wolnej chwili przychodzi myśl '... Ale bym sobie deksa zainstalował...'
Predzej martwy niz slaby
  • 1 / / 0
16 listopada 2016firkle pisze:
cześć, to jest mój pierwszy post, więc za różnorakie błędy z góry przepraszam
czy jest tutaj osoba uzależniona od DXM?
jestem w 3 liceum i od roku praktycznie codziennie biorę DXM, od dwóch miesięcy biorę po ok 210/240mg na dzień, w niedziele z reguły nie biorę wcale, zdaję sobie sprawę z tego że dawka, którą biorę nie jest aż taka ogromna, ale problem polega na tym, że nie chcę brać wcale i jestem tego pewien a niestety nie poradzę sobie sam w sensie bez żadnych wskazówek, rad itd
sam próbowałem 2 razy, ale no eh mam szkołę, rodzice nic nie wiedzą i fizyczne objawy odstawienia głównie mi przeszkodziły
to wygląda mniej więcej tak: w pierwszy dzień mnie po prostu mdli, ale mam dobry humor serio jakiś taki żywszy się robię i ogólnie szczęśliwy, na drugi dzień mdli mnie bardziej i ogólnie źle się czuję, trzeciego dnia mam dreszcze i wymiotuję i pamiętam, że najdłużej dałem radę chyba 5 dni, wymiotowałem wszystkim co zjadłem i wypiłem i się złamałem wtedy i wziąłem znowu, gdybym wiedział ile muszę mniej więcej wytrwać, jakie ewentualnie leki przeciwwymiotne brać no cokolwiek, żeby tak nie zdychać i móc wychodzić z domu to dałbym radę
strasznie chcę z tego gówna wyjść, na samą myśl, że wjebałem się w coś takiego chce mi się ryczeć xD
PROSZĘ O JAKIEKOLWIEK RADY DOTYCZĄCE DOMOWEGO DETOKSU i o dzielenie się swoimi doświadczeniami również
z góry dziękuję:--))

Przeżywam teraz dokładnie to samo. Wymioty, dreszcze.
  • 567 / 51 / 0
Mocniej od THC to uzaleznia,czy rownie szybko jak THC potrafi uzaleznic ? .Bo dla mnie palenie uzaleznia mocniej i szybciej od takiego np alko.Dodam ze sklonnosc do nalogow mam raczej srednie,bo fajki pale nalogo i pije kawe tak samo,a THC raz na jakis czas jak i alko,ale ciagnie mnie do obydwu
THC :liść:
  • 8103 / 914 / 0
[mention]Karolrdm99[/mention]
Kto ma wiedzieć jak szybko Ciebie uzależni deks.To kwestia osobnicza.Jak Ci się nie spodoba afterglow po DXM to masz mniejsze szanse na uzależnienie.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 3251 / 359 / 2
Ja już pisałem, że DXM uzależnia inaczej niż THC. Jednakże są odosobnione przypadki, że ludzie codziennie jedzą DXM i przestać nie mogą.

DXM gdzieś miesza w tych rejonach mózgu gdzie jest uczucie sentymentu (albo ja mam po prostu sentyment do DXM ;) ) co powoduje tęsknotę za tym stanem. trawka niby też ma sentyment, ale faza DXM już sama w sobie jest przeżywaniem sentymentalnych uczuć.

Ale jak przedmówca, każdy ma z tym inaczej.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Ucieczka zakończona w jeziorze

Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.

Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.