Czy Znacie Jakis Dobry Srodek po Ktorym Mozna szybko i efektywnie sie uczyc ?czy wogole cokolwiek moze miec takie działanie, bo raczej po wiekszosci dragów raczej ciezko ze skupieniem a juz napewno z logicznym mysleniem.
efektem ma być zaliczenie kolokwium/otrzymanie dobrej oceny, czy nabycie dużej ilości wiedzy w miarę możliwości na długi okres?
Ja jak sie juz ucze to na czysto, ale z ciekawosci pytam o w.w substancje.
Próbowal ktoś na sobie?
A może to tylko autosugestia?
Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
Jak nie miałam spida pamiętam że 2 lata temu piłam coś takiego jak SPEED8 (takie śmieszne w ampułce (pisało uwaga: nie do iniekcji)) Jak ja wypiłam 1 to mi tak działało do 20 mni (a pisało że 8 godzin stymuclacji) Cóż smak ochydny, cena wygórowana jak na takie coś... nie polecam
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek
Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.