Czy Znacie Jakis Dobry Srodek po Ktorym Mozna szybko i efektywnie sie uczyc ?czy wogole cokolwiek moze miec takie działanie, bo raczej po wiekszosci dragów raczej ciezko ze skupieniem a juz napewno z logicznym mysleniem.
efektem ma być zaliczenie kolokwium/otrzymanie dobrej oceny, czy nabycie dużej ilości wiedzy w miarę możliwości na długi okres?
Ja jak sie juz ucze to na czysto, ale z ciekawosci pytam o w.w substancje.
Próbowal ktoś na sobie?
A może to tylko autosugestia?
Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
Jak nie miałam spida pamiętam że 2 lata temu piłam coś takiego jak SPEED8 (takie śmieszne w ampułce (pisało uwaga: nie do iniekcji)) Jak ja wypiłam 1 to mi tak działało do 20 mni (a pisało że 8 godzin stymuclacji) Cóż smak ochydny, cena wygórowana jak na takie coś... nie polecam
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.