Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 145 / 1 / 0
Przez ostatnie pół roku obwiniałem słabe wyniki i brainfog moją pamięć, ale coś czuję że to wina zmęczenia ktora często mnie dotyka. Brałem rózne nootropy i nie działały wcale albo placebo. Ranne zajęcia to lekki brainfog, po południu oczy same się zamykają, żeby coś wynieść z wykładu nie mam mowy.
Pomyślałem, żeby zrobić badania sobie testosteronu i kortyzolu. Czy to wystarczy? zrobić jeszcze coś?
Wyniki krwi to lekka niedokrwistość, lekarz mi nic nie przypisał.
terapia dla dorosłych gdańsk wrzeszcz
  • 390 / 24 / 0
09 października 2017test123 pisze:
Pomyślałem, żeby zrobić badania sobie testosteronu i kortyzolu. Czy to wystarczy? zrobić jeszcze coś?
Zrób przy okazji na cukier, bo jego wahania mogą powodować uczucie senności/pobudzenia. Do tego poziom potasu i magnezu. Chociaż akurat to można spróbować samemu unormować przez suplementację leków . Spędzaj więcej czasu na świeżym powietrzu, na Słońcu, o ile uda Ci się je złapać, bo go mało teraz. Zadbaj o dobre nawadnianie organizmu. Czasem pomagają w tym napoje izotoniczne (ale nie pobudzające kofeinowe!). Czasem warto kupić od tak w sklepie te bomby witaminowe w puszce/butelce, bo a nuż czegoś brakuje w organizmie.

Naprawdę zobacz na poziom glukozy. Przyjrzyj się higienie snu. Ile godzin, czy na trzeźwo, od której do której. Nie zawsze więcej znaczy lepiej. Przyczyn może być wiele. Masz siedzący tryb życia? Dużo się ruszasz? Trenujesz pamięć? Czytasz coś?
Uwaga! Użytkownik Mipro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9685 / 1908 / 2
09 października 2017test123 pisze:
Przez ostatnie pół roku obwiniałem słabe wyniki i brainfog moją pamięć, ale coś czuję że to wina zmęczenia ktora często mnie dotyka. Brałem rózne nootropy i nie działały wcale albo placebo. Ranne zajęcia to lekki brainfog, po południu oczy same się zamykają, żeby coś wynieść z wykładu nie mam mowy.
Wejdz w temat anhedonii w ktorym perfekcyjnie ogarnal to [mention]fraktal123[/mention]
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 748 / 39 / 0
Sorry za mały offtop ale ten problem tam stoi a kolega dalej się boryka z anhedonia wiec nic nie jest tam perfekcyjnie ogarniete.
Jeśli chodzi o moj przypadek swietnie sprawdzily sie antagonisty/agonisty receptorow noradrenergicznych. Można tutaj pokombinować też :).
  • 9685 / 1908 / 2
Chodzi o badania.
Ta seria fraktala pokazala, ze w 90proc jest zdrowy a wszystko psuje antagonista wszystkiego co dobre-kortyzol.
Poki go nie uspokoi nie ma sensu siegac po 90proc supli na rynku bo albo nie zadzialaja albo "zestresuja" jeszcze bardziej

Ad twojego [mention]nasienie14[/mention] pytania o kosci to moze byc wszystko
Od parathormonu
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Parathormon
Przez niski poziom wit D az po zachwiana rownowage skladnikow.

Ps zapomnialem [mention]nasienie14[/mention]kupiles w weekend wit z gr b i wapniowa wode jan. Obowiazkowo dolacz potas.
Wit B podnosza poziom fosforu ktory obniza wapn i potas ( b12 to kobalt i fosfor).
Przed rc odstaw wit b i uzupelnij mineraly.
A jak juz to dolacz polecany sok z jablek bo zawiera on pelna palete wit b.
Wchodzić i głosować
  • 145 / 1 / 0
nasienie może mieć rację co do receptorów adrenargicznych, rzadko kiedy czuje pobudzenie w sposób, że chce się ruszać, może mnie coś zainteresować, chce coś porobić ale żeby się ruszyć/ przesunąć zręcznie organizm w inne miejsce to już nie tak łatwo. Ostatnio fajnie mnie kopło... wypiłem u znajomej szklankę yerby a potem u kumpla piwka... po pierwszym fajnie się nawijało, pełno energii ale potem yerba przestałą działać i nastąpiła senna i męcząca faza alkoholowa.
Co do cukru.... to nigdy go tak stricte nie badałem ale coś może być w tym kierunku, często występuje u mnie senny obiadek niedzielny u rodziców. Najem się a potem całe popołudnie zmęczenie, nie tak dawno miałem tak, że jak była jakaś kawa i ciasto ( a że ja łasuch) to po zjedzeniu czułem się senny, nie rozumiałem o czym mówią inni, taka senność połączona z brainfogiem.
Dużo się nie ruszam, ale nie spędzam dużo czasu przed komputerem czy tv, bo nie mam na to czasu.
terapia dla dorosłych gdańsk wrzeszcz
  • 748 / 39 / 0
No ja tak samo nigdy praktycznie nie jestem pobudzony ruchowo, za to bardzo psychicznie. Do tego odpowiednio ułożyć sobię psychologie, np. jesli juz nie robie nic konstruktywnego to sobie mysle jak podnosić jakość mojego zycia i zapisuje, działa- dzwonie, piszę, przeglądam potrzebne tematy.

[mention]test123[/mention] sprawdz maila prosze...
A nawet lepiej, ten mail co masz na hypku nie dziala, wiec napisz do mnie w wolnym czasie, dzieki.
Ostatnio zmieniony 09 października 2017 przez nasienie14, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 9685 / 1908 / 2
Tak samo anhedonia moze wynikac z nadmiaru adrenaliny.
Wchodzić i głosować
  • 748 / 39 / 0
A co to znaczy nadmiar adrenaliny? Nadmiar jako duza ilosc przekaznikach w OUN? Zbyt duży wychwyt na którymś receptorze? Zaburzenie szlaków?
  • 20 / 2 / 0
Jak dla mnie choroby psychiczne na tle nadmiaru neuroprzekaźników w OUN, czyli w moim rozumieniu zbyt dużego ich stanu w szczelinie synaptycznej w stosunku do stanu równowagi, są spowodowane przez obumarciem neuronów lub zmodulowane odbieranie sygnału przez synapse. Ale to tylko takie moje przemyślenia. ;)
Uwaga! Użytkownik iliketrains1337 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.