Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
Ale na pewno najpierw trzeba ekstraktować DMT z mimosy? A dopiero potem DMT w kryształkach znowu rozpuszczać i dodawać do materiału? Bo rozumiem, że piszesz o tym żmudnym procesie ekstrakcji do postaci kryształków, jak pokazuja to na wielu filmikach na Youtube. Miałem nadzieję, że można to pominąć
Mam trochę więcej mimosy
DMT w roslinach jest w postaci soli, ktora nie nadaje sie do palenia - musi zostac najpierw przekonwertowane.
Podobny proces tyczy sie harmali z ruty i caapi.
Jesli chcesz sie pobawic w ekstrakcje to moge pomoc. Mam ich kilka za soba i mniej wiecej jestem zapoznany z procesem i problemami, ktore moga wyniknac po drodze.
btw w jakiej formie jest twoja kora? Jesli jest cala, to bedziesz musial ja rozwalic na drobne kawalki i potem zmielic jak najdrobniej.
Mielenie mozna pominac, ale wtedy czas namczania w roztworze alkalicznym znacznie sie wydluza..
Mam wrażenie z opisów, że jeśli się pije Aye, to dużo więcej wyciąga się z rośliny na podróż. Bo na 1 gr DMT trzeba 100gr mimosy. A że 100 gr to już może być napój dla 10-20 osób na wiele godzin. A 1 gr DMT chyba. Jestem starczy na wiele, ale moze się mylę co?
Mam w postaci kory, którą zmiele w młynku
Miałem niedawno spotkanie z changą lecz niestety nie mam źródeł by porozmawiać z nią ponownie. Czy jakaś dobra duszyczka mogłaby napisać do mnie na priv ?
Pozdrawiam wszystkich :)
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.