Druga rzecz: czy wzięcie przed tripem jakiejś małej dawki benzo "na odwagę" będzie miało sens?
20 września 2017gringo pisze:
Wielu moim znajomym pomagało w tym jakieś ulubione dobre zimne piwko. Benzo zostaw sobie na czarną godzinę :-)
Raczej myślałem o progowej dawce eti przed tripem, tak 1mg na lepszy, bardziej pozytywny mindset. Taka dawka nie powinna chyba zakłócić działania samego kartona?
Co do ekwipunku na wycieczkę to jeszcze jedno - weź cieplejsze ubrania, niż ci się wydaje. Chwilami może zmrozić, szczególnie na początku tripa. Jesienią gruba kurtka, czapka, szalik, rękawiczki. Jak w góry.
A źródło raczej bez znaczenia, to co krąży robi swoje.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Na pierwszy raz zawsze polecam dobrze dobrać sobie muzykę. Ja uwielbiam klasyczną (Czajkowski roz&*erdala system - raz przy jego koncercie fortepianowym nr 1 zobaczyłem Syberię z balkonu) i szamańskie klimaty (jest ziomek na yt Nadishana - testuje instrumenty etniczne - jak słuchaliśmy przy moim pierwszym razie jego solo na fujarze detwiańskiej, to poczułem, że jestem wilkołakiem i że powinienem chodzić na czworakach - raczkowałem po mieszkaniu przez jakąś godzinę potem :)).
Tak wiem, są 2 podstawowe szkoły wchodzenia w psychonautykę, ale ja jestem zwolennikiem stopniowego poznawania fraktalowych smoków. Nie ma sensu skakać od razu na głęboką wodę, bo można wskoczyć do rowu mariańskiego i bać się pływania na baaardzo długo...
20 września 2017test123 pisze: AL-LAD czy ALD-52 na pierwszy raz? Chciałbym we dwójkę po jednym albo po pół kartonu.
Jak wy odczuwacie bodyload? Nie mogę nigdzie znaleźć sensownej odpowiedzi.
Bodyload? Muzyka z jelit, czasami lekkie skurcze, lekki ból brzucha. Zainteresuj się mielonym lnem i imbirem.
20 września 2017test123 pisze: AL-LAD czy ALD-52 na pierwszy raz? Chciałbym we dwójkę po jednym albo po pół kartonu.
Jak wy odczuwacie bodyload? Nie mogę nigdzie znaleźć sensownej odpowiedzi.
Bodyload jest łagodny w przypadku alda i ogólnie lizergamidów. Skoki temperatury, dziwne uczucie na żołądku itp, nic strasznego w każdym bądź razie.
DOC jest za bardzo amfetaminowy jeśli da się go dużo i za długo działa (nawet do 20h) więc na pierwszy raz to trochę słabo. Na pierwszy raz z sajko to polecam grzyby ponieważ w miarę krótko działają (do 5h)
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
02 października 2017JSC pisze:DOC jest za bardzo amfetaminowy jeśli da się go dużo i za długo działa (nawet do 20h) więc na pierwszy raz to trochę słabo. Na pierwszy raz z sajko to polecam grzyby ponieważ w miarę krótko działają (do 5h)20 września 2017test123 pisze:
DOC fakt... trzymało jakieś 12 godzin, a nawet jak potem oglądaliśmy czarno-białą komedię, to dopiero drugiego dnia się skapnęliśmy, że była czarno - biała :)
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.