Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 145 / 1 / 0
AL-LAD czy ALD-52 na pierwszy raz? Chciałbym we dwójkę po jednym albo po pół kartonu.
Jak wy odczuwacie bodyload? Nie mogę nigdzie znaleźć sensownej odpowiedzi.
terapia dla dorosłych gdańsk wrzeszcz
  • 1238 / 28 / 0
Druga rzecz: czy wzięcie przed tripem jakiejś małej dawki benzo "na odwagę" będzie miało sens?
Wielu moim znajomym pomagało w tym jakieś ulubione dobre zimne piwko. Benzo zostaw sobie na czarną godzinę :-)
לאכול חומצה!
  • 775 / 119 / 0
20 września 2017gringo pisze:

Wielu moim znajomym pomagało w tym jakieś ulubione dobre zimne piwko. Benzo zostaw sobie na czarną godzinę :-)
Nie no na czarną godzinę planuję wziąć klona odmierzonego w 3-4 buteleczkach po 0,25 tak żeby w razie bad tripa stopniowo wrzucać aż przejdzie, ale też żeby nie przegiąć i nie zasnąć gdzieś w pokrzywach :D

Raczej myślałem o progowej dawce eti przed tripem, tak 1mg na lepszy, bardziej pozytywny mindset. Taka dawka nie powinna chyba zakłócić działania samego kartona?
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 236 / 32 / 0
[mention]mj2086[/mention]
Co do ekwipunku na wycieczkę to jeszcze jedno - weź cieplejsze ubrania, niż ci się wydaje. Chwilami może zmrozić, szczególnie na początku tripa. Jesienią gruba kurtka, czapka, szalik, rękawiczki. Jak w góry.
A źródło raczej bez znaczenia, to co krąży robi swoje.
  • 8103 / 911 / 0
Lepiej nie wrzucac benzo przed tripem.W razie czego jak sie zacznie bad trip wtedy wlaczyc benzo.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 89 / 18 / 0
Ja swój pierwszy raz przeżyłem z 25c NBOMe. Było zajebiście, choć były i takie chwile, gdzie koleżanka musiała mnie wyciągać ze złych rozkmin. Teraz z perspektywy czasu uważam, że byłem na to nieprzygotowany. Tego samego dnia się wkurzałem na znajomych, jak substancja zaczynała wchodzić zadzwoniła moja ciocia i się tym faktem zestresowałem, przez kilka dni wcześniej miewałem rożne humory... Nie było idealnie, ale się nie zniechęciłem na szczęście :) Niektórzy tutaj piszą, że DOC jest "taki mocny", a jak łykałem ostatnio, to było w sumie cienko. Zjadłem 1,5 blottera i koleżka również. I takiego właśnie delikatnego DOC'a bym polecał na początek. Na obeznanie z bodźcami, ze swoimi "nowymi" zmysłami ;)
Na pierwszy raz zawsze polecam dobrze dobrać sobie muzykę. Ja uwielbiam klasyczną (Czajkowski roz&*erdala system - raz przy jego koncercie fortepianowym nr 1 zobaczyłem Syberię z balkonu) i szamańskie klimaty (jest ziomek na yt Nadishana - testuje instrumenty etniczne - jak słuchaliśmy przy moim pierwszym razie jego solo na fujarze detwiańskiej, to poczułem, że jestem wilkołakiem i że powinienem chodzić na czworakach - raczkowałem po mieszkaniu przez jakąś godzinę potem :)).

Tak wiem, są 2 podstawowe szkoły wchodzenia w psychonautykę, ale ja jestem zwolennikiem stopniowego poznawania fraktalowych smoków. Nie ma sensu skakać od razu na głęboką wodę, bo można wskoczyć do rowu mariańskiego i bać się pływania na baaardzo długo...
Uwaga! Użytkownik janekowalski83 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 76 / 3 / 0
Z docem jest problem, że na niektórych ta sama dawka może nie mieć żadnych efektów a innych poskładać do pionu. Raczej nie polecam na pierwszy raz z psychodelikami, szczególnie, że bardzo długo się ładuje i bardzo długo działa, co może po jakimś czasie przytłaczać.
20 września 2017test123 pisze:
AL-LAD czy ALD-52 na pierwszy raz? Chciałbym we dwójkę po jednym albo po pół kartonu.
AL-LAD moim zdaniem, jeden karton będzie odpowiedni.
Bodyload? Muzyka z jelit, czasami lekkie skurcze, lekki ból brzucha. Zainteresuj się mielonym lnem i imbirem.
  • 2881 / 302 / 0
Po jednym kartonie ALD-52 będzie dobrze. Dawałem to już wielu osobom które są mało obyte z psychodelikami i wszystkim się podobało i nikogo nie przerosło.
Bodyload jest łagodny w przypadku alda i ogólnie lizergamidów. Skoki temperatury, dziwne uczucie na żołądku itp, nic strasznego w każdym bądź razie.

DOC jest za bardzo amfetaminowy jeśli da się go dużo i za długo działa (nawet do 20h) więc na pierwszy raz to trochę słabo. Na pierwszy raz z sajko to polecam grzyby ponieważ w miarę krótko działają (do 5h)
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 89 / 18 / 0
02 października 2017JSC pisze:
DOC jest za bardzo amfetaminowy jeśli da się go dużo i za długo działa (nawet do 20h) więc na pierwszy raz to trochę słabo. Na pierwszy raz z sajko to polecam grzyby ponieważ w miarę krótko działają (do 5h)
Kurczę, nie jestem jakim "wyjadaczem" - zaledwie kilka razy... Ale zawsze mi się wydawało, że grzybki to długo trzymają!
DOC fakt... trzymało jakieś 12 godzin, a nawet jak potem oglądaliśmy czarno-białą komedię, to dopiero drugiego dnia się skapnęliśmy, że była czarno - biała :)
Uwaga! Użytkownik janekowalski83 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 567 / 53 / 0
Moj pierwszy raz...? a tak, jeden karton AL-LAD'a i po 20 min decyzja - chuj, co ma byc to bedzie, nie? wrzucilem drugi. Po godzinie dojebałem sie 200mg MDMA. psytrance na sluchawkach i mendelbrot na youtub i lufa indiki na dobry sen. magia. 4homipt byłby spoko.
Predzej martwy niz slaby
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.