Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
13 sierpnia 2017Matrixar pisze: Jak napisałem że kanna to też psychodeliki ale inne to się tu wywiązała troche kłótnia
Kurwa, nie szargajcie mi tu świętości... ;-)
"Rutyna to rzecz zgubna "
Tak więc podbijam pytanie o przykłady klasycznych dyso.
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
28 sierpnia 2017Osogun pisze:Kana to są psychodeliki. Pobudzony receptor kanabinoidowy hamuje receptor GABA. Synapsy działają szybciej, zostaje zwiększony przepływ informacji a co za tym idzie - wyostrzają się zmysły i intensyfikują stany psychiczne. Kana to są psychodeliki.13 sierpnia 2017Matrixar pisze: Jak napisałem że kanna to też psychodeliki ale inne to się tu wywiązała troche kłótnia
Może kurwa 5htp to psychodelik bo nienaturalnie zwiększa serotonine xD
A może niektóre rzeczy są psychodelikami bardziej. W sumie nic nie jest czarno-białe
A co do ketaminy - niektórzy mówią że jest słaba
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.