Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5035 / 863 / 0
Acodin 300 tylko w syropie . Z niesyropowych to dexa Caps - 200mg i Tussidex 300mg. Tussidex niektore apteki maja, ale trzeba pochodzic. Te syropy na mnie jakos slabiej dzialaja.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 987 / 38 / 0
Ile można o tym pisać, straszny offtop się robi.

[mention]ledzeppelin2[/mention], wyczerpał temat i koniec. Jeszcze jest Tussal 150mg, ale to też było wspominane dziesiątki razy. Nie ma już nic innego do kupienia. Ludzie poczytajcie lepiej i tyle.

Jedyne co by tu pomogło to podawanie miast w których jest dostępny Tussidex, ale nie wiem czy to zgodne z regulaminem, a do tego nie wiem czy ktoś chciałby się dzielić taką informacją i zabierać sobie źródło.
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 987 / 8 / 0
To w końcu jest ten Tussidex 300 mg. Jutro popytam (ups... niedziala...). ale może coś się wyrwie...
Uwaga! Użytkownik greenwave nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 987 / 38 / 0
W niedzielę są czynne apteki, ale jest ich bardo mało. Jednak zawsze da się coś znaleźć. Jedak ogólnie weekend dla ćpuna to nie jest to co lubi najbardziej.
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 246 / 11 / 0
u mnie na stronie internetowej mojego malego podlaskiego miasteczka, na górze strony w wyborze działów, na środeczku jest pięknie napisane "dyżury aptek" i jest tam rozpiska na cały miesiąc, zawsze jedna czynna w niedzielkę jest.
I zawsze apdejtują, bo pozostałe działy jak np. komunikacja miejska albo mają aktualizacje z 2009 albo w ogóle strona się sypie %-D
Bardzo to sobie cenię odkąd z czasów szkolnych i copiątkowych tripów przerzuciłem się na rzadsze i bardziej losowe branie, nierzadko właśnie okazja pojawia się w niedziele.

Jak to jest z dyżurami aptek w dużych miastach? macie jakieś całodobowe może czy coś? Jest jakaś rozpiska jak u mnie?
“We are not entitled to our opinions; we are entitled to our informed opinions. Without research, without background, without understanding, it’s nothing. It’s just bibble-babble. It’s like a fart in a wind tunnel, folks.”
  • 5035 / 863 / 0
Mam całodobowe. W całym mieście chyba 3. Miasto wielkosci WhiteStocku.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 81 / 9 / 0
Nawet nie wiem, kiedy zmienili opakowania tussidexu... Zimą jeszcze kupowałam na kaszel i były paczki po 450 mg, a dziś taka niespodzianka :/
  • 987 / 8 / 0
Może się przyda. Teraz tylko to sięopłaca z tego co się orientuję:

1. DexaCaps (kapsułki twarde, 10 szt.):

• 200 mg DXM
• Wyciąg suchy z liścia melisy (6-8:1)(rozpuszczalnik ekstrakcyjny: woda oczyszczona) - 50,0 mg (info: http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/d ... 38502.html)
• Wyciąg suchy z kwiatostanu lipy (2,5-3:1) (nośnik: maltodekstryna do 30 %) (rozpuszczalnik ekstrakcyjny: etanol 70 % (v/v)) - 167,0 mg (info: https://www.zielar.ski/kwiatostan-lipy- ... -2831.html)
• Inne składniki leku to: skrobia żelowana kukurydziana, celuloza mikrokrystaliczna, krzemionka koloidalna bezwodna, magnezu stearynian. W skład kapsułki żelatynowej pustej wchodzą: żelaza tlenek żółty (El 72), zelaza tlenek czerwony (El 72), tytanu dwutlenek (E171), żelatyna.

2. Acodin 300 (syrop):

• 300 mg DXM
• Dekspantenol (info: https://bazalekow.mp.pl/leki/doctor_subst.html?id=210)

3. Tussal Antitussicum (15 mg, tabletki powlekane, 10 szt.):

• 150 mg DXM
• substancje pomocnicze: laktoza jednowodna, celuloza mikrokrystaliczna, skrobia żelowana, magnezu stearynian
• skład otoczki: hypromeloza, tytanu dwutlenek, makrogol 400

Wątek ogólny nie służy do dyskusji o preparatach z DXM, tylko o DXM samym w sobie!
Przeniesiono do właściwego wątku~Duce
Uwaga! Użytkownik greenwave nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3526 / 576 / 1
Tussidex > all mentioned above. Ekonomia.
Nie cierpię tych czerwonych kapsułek, ale cóż
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1974 / 520 / 0
u mnie cenowo: tussi > dexacaps > tussal > akodyn
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.