Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 1823 / 104 / 20
Podobno jakie życie, taka śmierć :old:
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 3234 / 549 / 0
a kto umarł ten nie żyje
25 lipca 2017sprawdzone_info pisze:
PS: "ofiara prohibicji" xD
Cokolwiek byś nie myślał, taka jest prawda, szczególnie jak po banach wyskakują nowe sorty pozornie przetestowanych już substancji.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1823 / 104 / 20
Jezus pisze:
"Kto we Mnie wierzy, choćby i umarł, żyć będzie."

A ofiarami prohibicji pośrednio jest większość tych których nicki zostały podane w tym wątku, dopóki prawo i podejście do ćpania nie zostanie zracjonalizowane, śmiertelność nie spadnie. Wiadomo zgony będą zawsze, przez przypadek, głupotę, samobójstwa, ale można zmniejszyć ich ilość.

Bele to akurat moim zdaniem typowo przypadkowa ofiara, każdemu kto bierze takie dragi mogło się zdarzyć.
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 987 / 38 / 0
Jedni przychodzą, drudzy odchodzą, nie ma co filozofować :)
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / 4 / 0
Znów ktoś znany na hyperreal umarł... a pomyślcie tylko ilu tzw szarych użytkowników już zmarło i umrze, mam na myśli tych nie wyróżniających się niczym, dla których hyperreal był jedynie żródłem informacji. Chcę współczuć i nade wszystko się staram, ale gdy kolejny żywot kończy się po zażyciu, substancji która jest powszechnie uznawana za siewcę śmierci, to się waham. Na ile w tym szacunku do życia i rozumu, tyle co śniegu w sierpniu. Ale w ostatecznym rozrachunku, współczuję wszystkim, taka rzadka cecha ludzka a pośrednio i boska. Ja wiem tylko tyle, że od dragów życia nie skończę, co inne mnie czeka, dobrze wiedzieć chociaż co.
  • 124 / 47 / 0
A co z Czempionem? Pamiętam, z 11 lat temu na forum siał spustoszenie, kiedy większość dzisiejszych ćpunów z HR odurzała się żelkami Haribo.
  • 2874 / 298 / 0
czempion to glizda
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 758 / 44 / 0
25 lipca 2017WaWe pisze:
Informuję, że zmarł mój kolega, użytkownik tego forum, którego nicka niestety nie mogę sobie przypomnieć. Pamiętam tylko, że prawdopodobnie zaczynał się na "F"
Prowadził niegdyś (zdaje się dokładnie 2 lata temu) sklep "Polish GBL".
Przedawkował Furanyl-fentanyl w dniu 27 czerwca b.r.
[mention]surveilled[/mention] nie wiem, kto ma taką moc, żeby zidentyfikować tego osobnika z nicka z podanych wyżej informacji. Jeśli dasz radę, to dopisz.
faust?
Purple in the morning, blue in the afternoon, orange in the evening and green at night.
Just like that, one, two, three, four...
  • 1174 / 19 / 15
@up, nie
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / 5 / 0
W połowie lipca umarł Grentoo. Najprawdopodobniej złoty strzał. Był kilka dni po zrezygnowaniu z Monaru, wyrzucony z domu. Od roku było z nim coraz gorzej, kto go znał ten wie że jadł wiadro antydepresantów co ranek. Obstawiam że to świadoma decyzja po wielu nie udanych próbach leczenia.

Niech spoczywa w lepszej rzeczywistości.
Kiedyś napisał mi na ścianie : Życie to most więc nie buduj na nim domu.
Zablokowany
Newsy
Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.