Jesli ktos mial do czynienia z kodeina w innej postaci, tez oczywiscie sie to liczy.
Ja pisze pierwszy, tak pi razy drzwi ~60 k. Na sama kodeine.
W ankiecie jako gorna liczbe dalem 45 k, bo za to juz mozna miec tania fure z salonu.
Do tego pomyslec, ze kiedys wszystko bylo jednak ciut tansze. A teraz paczka "zdrowej" (wyekstraktowanej najprostsza metoda) kody z antka w ilosci 150 mg to srednio 10 zł.
100 zł za 1,5 GRAMA kodeiny. A koncerny zacierają rece. Trzeba rozpowszechniac metode ekstrakcji sulfo od kody w thio, jesli spadnie sprzedaz antkow moze się ogarną z tak chorą ceną. W sumie thio też drozeje ale jednak z perspektywy setek paczek mozna duzo zaoszczedzic. Dlatego rozdzielanie sulfo od kody to temat wart uwagi.
kody w ciągu kazdy prędzej czy pozniej ma dosc z wielu powodow i trzeba spauzować (finanse, zdrowie, tolerka etc) i ja wtedy akurat zdecydowalem sie na bupre, dosc dlugo ja bralem, pare miesiecy z tego co pamietam. Pozniej i tak podjadalem kode do tego ale juz mniejsza o to :P
Swoja drogą, w ten ciąg wpadlem calkowicie przypadkiem. Gdyby nie mały wypadek i leżenie w domu, kto wie ile jeszcze bym leciał na sportowo. No ale tak to juz jest
masz kciuka ode mnie za te 3 dni na motywacje do nastepnych.
a na przyszlosc naprawde sugeruje wszystkim którzy są w ciągu zainteresowanie sie tematem oddzielania sulfo od kody z thio.
The dream is gone
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.