Ja tam też igieł nie lubię, ale w rękach fachowców jakoś mnie tak nie przerażają. Te panie w punktach krwiodawstwa są naprawdę bardzo miłe :)
Iwan, lepiej powiedz o wszystkich lekach, bo nie wiadomo czy w efektach ubocznych np nie ma "zmian w obrazie krwi" czy czegoś takiego, a ta krew do kogoś trafi, wiec lepiej żeby była dobra, ja tam nie chciałabym mieć nikogo na sumieniu :)
A patrząc na działanie niepożądane efectinu mamy m. in:
- zwiększenie stężenia cholesterolu we krwi
- nieprawidłowe wyniki testów czynnościowych wątroby
- trombocytopenia
- zaburzenia hematologiczne (agranulocytoza, niedokrwistość aplastyczna, neutropenia, pancytopenia)
- zwiększenie stężenia prolaktyny we krwi;
Jak sie przyznasz, to na bank nie wezmą od ciebie krwi. Ja na twoim miejscu poczekałabym z oddawaniem krwi aż skończę leczenie.
PS Jaką macie grupę? Ja 0Rh+
• oznaczenie grupy krwi w układzie A B 0 i Rh
• pełnej morfologii krwi,
• aktywności aminotransferazy alaninowej - ALAT
• znaczników wirusowego zapalenia wątroby typu B i C, AIDS (HIV-1/HIV-2) oraz zakażeń kiłą.
Ja mam A+
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.