Ja tam też igieł nie lubię, ale w rękach fachowców jakoś mnie tak nie przerażają. Te panie w punktach krwiodawstwa są naprawdę bardzo miłe :)
Iwan, lepiej powiedz o wszystkich lekach, bo nie wiadomo czy w efektach ubocznych np nie ma "zmian w obrazie krwi" czy czegoś takiego, a ta krew do kogoś trafi, wiec lepiej żeby była dobra, ja tam nie chciałabym mieć nikogo na sumieniu :)
A patrząc na działanie niepożądane efectinu mamy m. in:
- zwiększenie stężenia cholesterolu we krwi
- nieprawidłowe wyniki testów czynnościowych wątroby
- trombocytopenia
- zaburzenia hematologiczne (agranulocytoza, niedokrwistość aplastyczna, neutropenia, pancytopenia)
- zwiększenie stężenia prolaktyny we krwi;
Jak sie przyznasz, to na bank nie wezmą od ciebie krwi. Ja na twoim miejscu poczekałabym z oddawaniem krwi aż skończę leczenie.
PS Jaką macie grupę? Ja 0Rh+
• oznaczenie grupy krwi w układzie A B 0 i Rh
• pełnej morfologii krwi,
• aktywności aminotransferazy alaninowej - ALAT
• znaczników wirusowego zapalenia wątroby typu B i C, AIDS (HIV-1/HIV-2) oraz zakażeń kiłą.
Ja mam A+
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.