Pryk-u:
przeciez nie pisze ze wyszly dane z fr.pl , krzak mial 40cm , mierzyli go i tyle napisali w protokole , jak myslisz bedzie w niej cos thc?
przewaznie jesli cokolwiek znajduja na chawirach, to dają owe wykopaliska do laboratorium
i dopiero tam sie wszystko okazuje
jesli bedzie tam ponizej ich jakiś tam norm, to sądze że zakfalifikują ją jako 'przemysłówka' i nie wszczą śledzctwa czy nie skierują pozwu przeciwko tobie do prokuratury o uprawe konopii
Pan Jah pisze:
jesli bedzie tam ponizej ich jakiś tam norm, to sądze że zakfalifikują ją jako 'przemysłówka' i nie wszczą śledzctwa czy nie skierują pozwu przeciwko tobie do prokuratury o uprawe konopii
...wydaje mi się, że uprawa konopi przemysłowych również jest nielegalna, trzeba mieć na to pozwolenie wojewody, ale może chodzi o uprawę większych ilości, tego do końca nie jestem pewien :/
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. Marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
poco paradowac z łodygą po miescie?..
[dziwnie brzmi, przestepcy daja prawo wyboru kary,ale niestety nie bylo opcji "brak kary":P] , 8 miesiecy na 3 lata zawiasy i kurator z racji ze nie mam 21 lat skończonych albo 600zl grzywny. Wybralem oczywiscie grzywne, jakos to spłace jak mi rozłążą na raty a tak to musialbym sie jeszzce obsrywać z jakims kuratorem.Tak ze mysle ze sie tak najgorzej nie skonczyla ta moja sprawa. Aha jeszcze widzialem ekspertyze i sam koles na przesluhaniu mi powiedzial ze z ekspertyzy wyhodzi ze niezle ziułko bylo, ze mozna by sie bylo naćpać :P a to byl tylko maly menior :] pzdro
ze z ekspertyzy wyhodzi ze niezle ziułko bylo, ze mozna by sie bylo naćpać
musze zrobić a czego nie musze a wrecz nie moge.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia
Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną
To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.
Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE
Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.