Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 53, 54, 61, 63, 65, 66 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Pryk-u:
przeciez nie pisze ze wyszly dane z fr.pl , krzak mial 40cm , mierzyli go i tyle napisali w protokole , jak myslisz bedzie w niej cos thc?
zalezy co wykaza badania

przewaznie jesli cokolwiek znajduja na chawirach, to dają owe wykopaliska do laboratorium
i dopiero tam sie wszystko okazuje

jesli bedzie tam ponizej ich jakiś tam norm, to sądze że zakfalifikują ją jako 'przemysłówka' i nie wszczą śledzctwa czy nie skierują pozwu przeciwko tobie do prokuratury o uprawe konopii
  • 217 / / 0
.
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2007 przez ChestYakaMarkos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 128 / 6 / 0
Pan Jah pisze:

jesli bedzie tam ponizej ich jakiś tam norm, to sądze że zakfalifikują ją jako 'przemysłówka' i nie wszczą śledzctwa czy nie skierują pozwu przeciwko tobie do prokuratury o uprawe konopii

...wydaje mi się, że uprawa konopi przemysłowych również jest nielegalna, trzeba mieć na to pozwolenie wojewody, ale może chodzi o uprawę większych ilości, tego do końca nie jestem pewien :/
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2007 przez ponury_sniffiarz, łącznie zmieniany 2 razy.
"miasto, wciąga..!"
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
i co z tą sprawą bo będe mieć samom łodyge, samom bo reszta sie suszy i chce po mieście z nią poparadować %-D %-D %-D
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. Marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 122 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pryk-u »
z ta sprawą wogole cos dziwnie sie dzieje , od przesłuhania nic sie nie dzieje nic mi nie przyszlo do domu, nikt sie o mnie nie pytal, nie wiem co te mendy kombinuja ale boje sie ze moze hca jeszcze cos dozbierac informacji i mi przyjebac z wiekszego kalibru. No bo jesli nie to nie mam pojecia o co hodzi , bo ze zapomnieli i postanowili mi podarowac to watpie.
  • 223 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: filip.z.konopii »
cierpliwosci oni maja takich spraw milion przyjdzie i na ciebie czas.

poco paradowac z łodygą po miescie?..
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: piX »
nie masz się co martwić, jeżeli od razu nie wzięli Cię na psiarnie to mogą Ci skoczyć. Normalnie jakby wiedzieli, że coś poważniejszego pojechałbyś na komende, zaczęli by Cie tłuc, żebyś się ładnie wyspowiadał, potem by Cie puścili i kazali podpisać, żeś cały i zdrowy wrócil a od 2 - 4 tygodni przyszedł by Ci list z terminem sprawy (chyba żeś młodszy niż 17 to troche dłużej i rodzinny). Ale raczej Ci gówno zrobią. Te pytania były tylko po to, żebyś sie obsrał i kogoś sprzedał. pozdro
  • 122 / / 0
no trohe to trwalo . tydzien temu dostalem wezwanie na przesluhanie i przedstawili mi propozycje kary od prakuratora
[dziwnie brzmi, przestepcy daja prawo wyboru kary,ale niestety nie bylo opcji "brak kary":P] , 8 miesiecy na 3 lata zawiasy i kurator z racji ze nie mam 21 lat skończonych albo 600zl grzywny. Wybralem oczywiscie grzywne, jakos to spłace jak mi rozłążą na raty a tak to musialbym sie jeszzce obsrywać z jakims kuratorem.Tak ze mysle ze sie tak najgorzej nie skonczyla ta moja sprawa. Aha jeszcze widzialem ekspertyze i sam koles na przesluhaniu mi powiedzial ze z ekspertyzy wyhodzi ze niezle ziułko bylo, ze mozna by sie bylo naćpać :P a to byl tylko maly menior :] pzdro
  • 169 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Shi »
ze z ekspertyzy wyhodzi ze niezle ziułko bylo, ze mozna by sie bylo naćpać
Sluchaj sie tych cweli, to dobrze na tym wyjdziesz... Tylko nie zdziw sie, jak kiedys ci wyskocza, ze matka sypnela cie z hodowla i juz nie masz wyboru - musisz sie przyznac. %-D
Ogien, kurwa, ogien!
  • 122 / / 0
shi nie słuham tylko czytalem tez ekspertyze, a tam pisze jaka zawartosc thc w tym byla bo to gdzies na laboratorium wysłali i nie mialem wyboru nie przez to ze stara mnie sypnela tylko mialem wjazd na hate i mi to w pokoju znalezli to trudno sie nie przyznać temat od poczatku przeczytaj. Matka nawet o tej sprawie nie wie. a co do ich sluhanie to tez matolem nie jestem i domyslam sie ze oni nie robia wszystkiego dla "mojego dobra", potrafie ocenic sytuacje i wiem co
musze zrobić a czego nie musze a wrecz nie moge.
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.