ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Sort biały, przezroczysty kryształ dużo słabszy od pomarańczowego/beżowego - większe dawkowanie, wjeżdża dużo bardziej kardio, gorsze działanie. Za to widać, że jest dużo czystsze - łatwiej się rozpuszcza.

RoA sniff/iv
dawkowanie 60mg sniff, iv od 30 do 100 nawet. zwiększenie dawek nie nasila znacząco pozytywnych efektów poza wjazdem, który jest bardzo przyjemny fizycznie - smak substancji w gardle, po kilku sekundach czuć ciepło rozlewające się od czubka głowy w dół. porównywalnie 20% mocy kota z 720 pefki.

wjazd jest MOCNO opóźniony, mimo dużego stężenia roztworu (1.2-2ml, klasyk dla b-k ), jednak w porównaniu do sortu beżowego wchodził szybciej. ok. 20-25 sekund od początku iniekcji.

pierwsze dwa-trzy strzały warte uwagi, później dawkowanie jest zbyt duże żeby było to ekonomiczne.
moja tolerka to jakieś 250 mg 4-CMC.
  • 20 / 2 / 0
Ave, ogólnie to nie polecam nikomu pompować sobie w kable powyżej 200mg tego związku. Ja ostatnio zaryzykowałem, jak debil bez benzo, poszło w trzech turach co 4 godziny 150,200,250mg. Stymulacja trwała 30 godzin, skończyło się rozmawianiem z cieniami, słyszenie głosów których nie ma. Ale ogólnie w mniejszych dawkach to polecam serdecznie duuuża euforia, czuć jak serotonina szumi w głowie, tylko trzeba uważać, bo może nam stanąć pociąg na klatce piersiowej, a jak wszystko zejdzie to ból mięśni jest okropny. Na pewno nie polecam tego amatorom, bo jest po prostu za mocne, a starym wyjadaczom mogę tylko poradzić żeby tego nie mieszać z a-pihp, wchodzi w synergie i schizy większe niż po MDPV. Salve
Uwaga! Użytkownik iliketrains1337 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 714 / 46 / 0
Dobra, pytanie - czym się różni bk-EPDP od bk-EBDP? duckduckgo na bk-EPDP prowadzi do tego wątku, trochę wpisów na początku też jest o EPDP. Ale tytuł to bk-EBDP więc kit.

Z katalogu jednego vendora:
bk-EPDP = N-ethylpentylone
IUPAC: 1-(1,3-benzodioxol-5-yl)-2-(ethylamino)-1-pentanone
CAS: 17763-02-9
Z pierwszego posta:
bk-EBDP
IUPAC: 1-(1,3-benzodioksol-5-ylo)-2-(etyloamino)pentan-1-on
A niektórzy twierdzą, że:
Efylon to bk EBDP, bk EPDP to już w ogóle inna substancja, jednak nie zgodzę się z Joanną w tym, że efylon jest tylko speedem, ponieważ przynajmniej w moim przypadku wykazuje również działanie lekko euforyczne oraz empatogenne jak opisane jest w artykule. Sprzedawcy często sami mylą nazwy, sprzedając bk-EBDP tak naprawdę sprzedają bk-EPDP bądź bk-EBDB.
Mam i to i to, czyli to jest to samo czy nie?
  • 272 / 25 / 0
EPDP-etylon-bardziej euforyzujący
EBDP-efylon-bardziej speed, tak to się przedstawia chyba
ehee
Pij eter, będziesz wielki
  • 714 / 46 / 0
Ale etylon to wg [h] jest bk-MDEA ...
  • 1893 / 182 / 0
Wydaje mi się że poprawną nazwą efylonu jest bk-EBDP (ethylbenzodioksolylpentanamine), zaś z tego drugiego skrótu ni chuja nie idzie mi cokolwiek wywnioskować.
BTW: czy eutylon (bk-EBDB) można równie dobrze nazywać bufylonem (n-etylo butylon)?
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2017 przez Dersu Uzala, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 272 / 25 / 0
@StrangeloveDr masz racje, coś mi się pojebało
Znowu butylon to bk-MBDB
ehee
  • 714 / 46 / 0
Dobra, mały research - zaczynamy od wyważania otwartych drzwi ... a zatem:

Ephylone, N-Ethylpentylone, βk-Ethyl-K, βk-EBDP
  • Formal Name: 1-(1,3-benzodioxol-5-yl)-2-(ethylamino)-1-pentanone, monohydrochloride
  • CAS Number: 17763-02-9
  • Synonyms: Ephylone
https://www.caymanchem.com/product/16037

Tu w zasadzie się zgadza, tak jak Bigos rzekł w 1-ym poście.

bk-EPDP
W Googlach w zasadzie brak kart charakterystyk, informacji czy badań.
Nazwa występuje głównie w sklepach - naszych i zagranicznych, zwykle numer CAS jest taki jak dla EBDP. Czasem dają jakiś z dupy, ale IMO mało wiarygodne. SIN w jednym ze sklepów produkt bk-EPDP określił jako bk-EBDP.

Jak dla mnie związek funkcjonuje pod nazwą efylon i bk-EBDP, bk-EPDP to jest inwencja vendorów i teoretycznie jest to to samo.
Pytanie skąd te różnice w działaniu, że jedno bardziej a drugie mniej spiduje? Pewnie kwestia sortu, tak samo jak mamy dobre CMC i chujowe CMC.

Fajnie by było jakby się jeszcze ktoś wypowiedział na ten temat.
  • 272 / 25 / 0
A dawkowanie się nie różni? EPDP jest chyba bardziej aktywne (nie miałem okazji próbować, gdzieś to wyczytałem) niż EBDP
ehee
  • 714 / 46 / 0
Spytaj się paru osób o dawkowanie jednej substancji, każda poda Ci inne.

Po prostu wnioskując po sieci, nie ma takiej substancji jak bk-EPDP. Efylon chodzi jako bk-EBDP i EPDP używają jako nazwy zamiennej.

Co do różnych aktywności - zauważ że każdy sklep ma swoje źródła, jest masa sprzecznych opinii o działaniu klefa. Różne źródła, różne - gorsze lub lepsze syntezy. Inaczej tego nie wyjaśnię.

Zresztą bk-EPDP może być nazwą handlową, nie RCkiem i po prostu dają mieszankę? Chuj go wie. Mam dwie samarki, jedna z bk-EPDP i druga z bk-EBDP, wygląd miały zbliżony ale nie testowałem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?