Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 105 / 21 / 0
Raz byłam blisko. Z błogości.
Uwaga! Użytkownik Oriana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 987 / 38 / 0
Nigdy mi się po kodzie na zdarzyło. Płakania ze szczęścia jak to się mówi, to też sobie jakoś nie przypominam :)
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1345 / 147 / 8
raczej nie. prędzej po benzo bywały loty emocjonalne ale kodeina fajne grzała i powodowała że człowiek miał wyjebane na wszystko, liczyły się tylko 3 paki thiocodinu w brzuchu i miejsce siedzące u ziomka w samochodzie z piwem w ręku :-)
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 59 / 6 / 0
Bardzo często! Jakiś emocjonalny mindfuck, dużo współczucia, wzruszenia. I przy okazji kodeina zawsze sprawia, że mój głos brzmi, jakbym właśnie płakała.
  • 1683 / 126 / 0
Po opiatach robie sie bardziej czuly na otoczenie, gdy slucham moich ulubionych utworow to zdarza mi sie wzruszyc i poleci mi lza, pisalem juz o tym w tym temacie chyba jakos rok temu
  • 289 / 11 / 0
^ ja też mam podobnie. I na wspomnienia mnie jakieś zawsze bierze.
Uwaga! Użytkownik zerowatolerka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 59 / 6 / 0
Tak! Wspomnienia! Zwłaszcza jakieś z dzieciństwa, typu dostanie pieska i bieganie z nim po podwórku, jejku, i tego typu pierdoły
  • 987 / 38 / 0
Kiedyś tak sobie leżałem pod kołderką zgrzany i mi się wszystkie bajki z dzieciństwa przypominały, i w myślach widziałem ich fragmenty. Cudowne uczucie :)
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 23 / 2 / 0
Płakać mi się nie.zdarzyło, ale byłam już praktycznie na skraju. Nie rozplakalam się tylko dlatego, że byłam z innymi ludźmi. koda sprawia, że ruszają mnie rzeczy, które raczej traktuję jako nieznaczące.
  • 987 / 38 / 0
Wiele osób jest wrażliwsza po zażyciu kodeiny, to nic dziwnego :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.