Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 236 / 32 / 0
Co mnie bardzo zaskoczyło - halucynacje dotykowe. Coś o czym, może nie nie wiedziałem, ale czego kompletnie się nie spodziewałem. Fajne zaskoczenie.
Było to znamię wkurwiających latających koło mnie prawdziwych trzmieli. Zakryłem się ubraniem tak, by żaden nie wleciał pod kurtkę/bluzę. Aż nagle zacząłem czuć jakieś wiercenie na plecach, typowo jakby jeden z nich tam się dostał. Delikatnie dotykam tego miejsca palcem i czuję gulę... Ściągam kurtkę, badam teren ponownie i nadal czuję. Ściągnąłem bluzę i ostatecznie koszulkę, oczywiście nic nie było. Coś podobnego zdarzyło się i drugi raz, ale tym razem nie dałem się kurwom trzmielom nabrać.
  • 987 / 38 / 0
Raz brałem benzydaminę, i halucynacje należały do tych trwałych. Nawet jak wstałem i wyszedłem z pokoju, i wróciłem do niego po 30 minutach, to układ halunów był dalej w takim samym stanie jakim go zostawiłem :D
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.

Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.