Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 96 / 3 / 0
Ja już kilka razy prosiłem o wode do iniekcji i nigdy mi nie dali, więc daje wode z kranu albo z butelki taką niegazowaną oczywiscie.
Ćpun wierzy w to, co mówi, tylko za minutę myśli już całkiem coś innego, bo osaczyło go pragnienie narkotyku, które wszystko niweczy. :strzykawka: :* :ziew:
  • 46 / 1 / 0
Ostatnio waliłem roztwór z mst iv na dwa razy, drugi raz roztwór nie był klarowny, (chyba sie skrystalizował przez odleżenie parunastu minut) żyła zrobią się CAŁA czerwona potem żółta, waliłem w zgięcie reki i zyła wyskoczyła aż na całe przedramie, potem sie troche ogarneło teraz mam tylko sine, nie widać żadnej żyły w zgięciu ręki mineły dwa dni od tego zastrzyku, zwykłe zapadnięcie żyły czy grubsza sprawa? aspiryna załatwi sprawe czy biec do lekarza?
  • 456 / 22 / 0
Z racji ostatniej dość częstej eksploatacji moich żył przez służbę zdrowia zauważyłam dziś lekki ból jednej z rąk z której miałam pobieraną krew lub podłączoną kroplówę miejsce jest nieco spuchnięte po lekkim nad drapaniu spuchło bardziej ale miałam wrażenie, że jest tam odrobina ropy lub czegoś czego nie powinno tam być . Hmm zazwyczaj jak robiłam sobie sama iniekcje to jeszcze nie doprowadziłam do takiej sytuacji i trochę zbiło mnie z tropu, że stało się to przez służbę zdrowia. Myślicie, że wzięcie cyklo 3 fortu jakiejś wit c ewentualnie coś jeszcze będą w stanie pomóc ? Czy raczej kontrolnie lepiej pokazać się lekarzowi? 19.06 jak się nie mylę coś tam mi grzebali w kablu i dopiero zaczyna się coś paskudzić, sporo czasu w zasadzie minęło .
"One, Two....Rabbit's Coming for You...
Three, Four....Better Lock Your Door...
Five, Six....Grab Your Narcotics...
Seven, Eight....Better Stay Up Late...
Nine, Ten.....Never...Sleep Again..."
  • 486 / 26 / 0
Podawali Ci jakieś kroplówki dłuższy czas, czy tylko raz kłuli/pobierali krew?
Jak Ci się nie poprawi, to lepiej żeby obejrzał to lekarz, po co masz się zamartwiać :)
ciris@tutanota.com
  • 456 / 22 / 0
Hmm kroplowki w reke z którą nie mam problemów (jednorazowo kilka kroplowek w kilka h) a w tą z którą problem jest to chyba tylko pobieranie krwi ok 2 razy ( noc jedno miejsce, dzień inne ale żyła ta sama). Narazie jakieś oklepane leki wzięłam może przejdzie do rana :p
Jedyne co mnie nieco zdziwiło to czas, po którym taka reakcja się pojawiła no ale... jak nie przejdzie to pobiegam po lekarzach niech naprawiają co zepsuli chociaż wolałabym juz skorzystać z dobrodziejstw zdrowego okablowania.
  • 879 / 190 / 5
23 czerwca 2017MrRabbit pisze:
...
Boli? Czy to miejsce jest gorące? O resztę nie pytam bo pewnie byś napisała mając temperaturę itp
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 456 / 22 / 0
To zgięcie łokcia więc jest cieplejsze ale z racji tego, że często siedzę ze zgiętymi łokciami. Dostałam jakąś maść od lekarza i z tego co wyczytałam to leki które biorę powodują problemy skórne wiec po prostu na nast wizycie powiem lekarzowi żeby ten lek sobie wsadził gdzie tam chce ; ) ręka mnie lekko bolała aktualnie nie czuję tego no ale po pobraniu krwi full strylnie takich śmiesznych rzeczy być nie powinno ; )
  • 59 / 6 / 0
Od kilku tygodni mam totalnie nie działające żyły, w żadną się nie da stukać. (Tylko na nogach ok)
Muszę iść na pobieranie krwi na dniach i współczuję pielęgniarce. Stukam bardzo długo i skoro ja nie daje rady (nawet przy igłach 0.7) to ona jakoś ogarnie? Czy powie, że mam spadać? Jak to jest w takich sytuacjach?
  • 879 / 190 / 5
To zależy. Często ktoś "nie ma żył" a tak naprawdę nie ma umiejętności, choć raczej to wykluczam skoro też walisz w nogi jak ja swego czasu. Krew zawsze można pobrać, to zależy od determinacji. Jeśli badanie jest niezbędne na pewno Ci pobiorą. Można to zrobić na przykład z pachwiny.
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 262 / 46 / 0
Prosba o pomoc. 4 dni temu pukalem helupke. Z racji problemow z zylami znalazlem fajna zylke na dloni, po miedzy kostkami I tam tez sie wkulem. Towar podany na moje oko prawidlowo, raczej wszystko w kabel I gdy poprosilem kolege aby wyciagnol mi pompke a ja w tym czasie zacisne miejsce wklucia wydarzylo sie cos dziwnego. Gdy wyciagnol pompke poczulem maskryczny ból, jakby ktos mnie prądek kopnął, po czym rwanie w miesjcu wklucia. Trwalo to moze minute. Pierwszy raz sie z takim czyms spotkalem a doswiadczenie iv jest dosc dlugie. Generalnie olabym to ale tu zaczal sie problem. Miejsce bolalo I zaczelo puchnac. Myslalem ze to zniknie ale dzis jest czwarty dzien a opuchlizna sie powieksza. Mam problem z zacisnieciem dloni. Dlon wyglada jak bym byl po walce bokserskiej. Nie widze tam zadnych siniakow ani nic ale z dnia na dzien ta opuchlizna sie powieksza zamiast zanikac. Delikatnie boli, ogolnie czuc bol przy ruszaniu. Ktos cos moze doradzic? Dziwne ze nie ma siniaka, towar poszedl w kabel wszystko bylo ok, lecz wlasnie przy wyciaganiu pompki to porazenie nastapilo. Prosba o pomoc bo na dniach wyjezdzam na wakacje do krajow arabskich a tam bedzie problem z leczeniem tego. Czekac? Zejdzie samo?
Alfaosobnik
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.