...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 11 / / 0
psyhike raczej duzo ciezej jest odbudowac o ile w ogole sie da
piszesz ze twoje hobby to muzyka? to moze zacznij ja tworzyc napewno ci to pomoze gdy bedziesz sam w domu i ryl sobie banie mi to pomaga
wkretka na kilka dobrych godzin a czasami nawet i caly dzien bez przerw siedze przy projekcie
ALL OF THIS LEAN IS THE DEVIL I WON'T GO TO HEAVEN
  • 3455 / 1124 / 0
Konkretnie odpowiem. Mijają 4 dni odkąd przestałeś ćpać, nabawiłeś się objawów lękowych (nerwicowych) i psychotycznych, które prawdopodobnie odpuszczą same. Nie pakuj się w psychiatrę (lekarz specjalista) bo, z dużą dozą prawdopodobieństwa, jeśli trafisz na wygodnickiego konowała - uzależnisz się od benzodiazepin. Zresztą... lekarz weźmie to pod uwagę, jeśli - tak jak mówię - będzie nierozsądny zapisze Ci neuroleptyki, antydepresanty na "szybsze" dojście do siebie. To nie jest wyjście. Sprawa jest świeża - zyskujesz na tym. Jeśli problemy będą się utrzymywać ponad 2 tygodnie - czym prędzej na sygnale do psychiatry!

Psychoterapeutę (psycholog prowadzący terapię) natomiast poznasz w ośrodku odwykowym, do którego MUSISZ się udać, w przeciwnym razie Twoje problemy urosną do horrendalnych rozmiarów, będziesz cały czas borykał się z postępującymi zaburzeniami psychicznymi i politoksykomanią.

Istnieje szansa na powrót do zdrowia, całkowity! Nie zmarnuj tego!

Jak wydobrzejesz i podejmiesz decyzję, skontaktuj się z psychoterapeutą do spraw uzależnień (nie ma takich uprawnień jak lekarz, ale to on ukształtuje w Tobie podejście, spróbuje naprawić Twoje schematy myślowe, zrozumie, przytuli... ;-) ), Jeśli problemy lękowe i psychotyczne (paranoja) będą się utrzymywały wizyta u psychiatry i wstępna diagnoza zaburzeń. Potem, w najgorszym wypadku - ośrodek dla osób z podwójną diagnozą.

A, no i na końcu... nie dziw się, że w tym stanie masz problemy z seksem!

Post ze wczoraj: post2532302.html#p2532302

Enjoy! I dawaj znać.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 427 / 43 / 0
Jak dla mnie to po prostu jesteś uzależniony, a to już jest stan chorobowy. Dodatkowo inne choroby natury psychicznej są niewykluczone. Jak masz problemy to co za problem pójść do lekarza. Zwyczajnie umów się na wizytę, poprzedź to rozeznaniem nt. kompetencji danego lekarza. Istnieją portale, na których się ogłaszają, a klienci wystawiają opinie. Zresztą sam możesz zweryfikować kompetencje lekarza. Jeżeli będzie w jego oczach wypisana bierność i jednoczesne wypisywanie recepty, bez kompleksowego wywiadu lekarskiego - już masz sygnał, żeby od niego spierdalać.
Jak byłem u psychiatry to płaciłem dopiero na sam koniec wizyty. Nie wiem jak sytuacja kształtuje się u innych lekarzy. W przypadku zapłaty na sam koniec, to dostrzegając brak empatii z jego strony możesz po prostu wyjść i szukać dalej.

Istnieją takie zwierzęta jak psychiatrzy zajmujący się tematyką uzależnienia i wypisanie ewentualnej recepty poprzedzają wywiadem lekarskim.

Psychoterapeuta to nie tylko "psycholog prowadzący terapię" ale również psychiatrzy prowadzący terapię.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2017 przez fantastikum, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3219 / 395 / 0
07 maja 2017biernat pisze:
Ok, aktualnie nie wiem czym różni się psychoterapeuta od psychiatry.
Psychiatra to lekarz, może trochę z tobą pogadać ale głównie to jest od dobrania leków jeśli uzna je za konieczne, lub też od skierowania cię dalej do psychologa/terapeuty. Terapeuta to ktoś w rodzaju psychologa, ale ukierunkowany i przeszkolony do pracy nad konkretnym zagadnieniem (w tym przypadku uzależnieniem) poprzez rozmowę. Dużo ćpunów boi się terapii i woli pójść na łatwiznę próbując rozwiązać swoje problemy lekami, dlatego walą tylko do psychiatry, co często kończy się tym że i tak ćpają, czasem równocześnie biorąc leki z naiwną nadzieją że to coś da.
07 maja 2017biernat pisze:
1.Co zrobić, żebym miał znów ochotę na seks jak kiedyś?
Poczekaj pare tygodni, powinno być lepiej. Na razie to masz depresję poodstawienną. To samo w sumie dotyczy punktów 2,3 i 4. Warto mieć coś czym można na ten czas zająć myśli, coś do roboty żeby nie siedzieć i patrzyć w ścianę. Ja zacząłem po odstawce mały remont mieszkania na przykład. Możesz zrobić sobie listę rzeczy, których jeszcze w życiu nie robiłeś a chciałbyś i jechać po kolei.
  • 37 / / 0
misspill pisze:
Psychoterapeutę (psycholog prowadzący terapię) natomiast poznasz w ośrodku odwykowym, do którego MUSISZ się udać, w przeciwnym razie Twoje problemy urosną do horrendalnych rozmiarów, będziesz cały czas borykał się z postępującymi zaburzeniami psychicznymi i politoksykomanią.
Ok, czyli dać sobie tydzień, dwa tygodnie czasu. Jeśli po tym okresie nadal będę się czuł jak się czuje to udać się do psychoterapeuty?
Czyli jest szansa, że sam sobie z tym poradzę.
fantastikum pisze:
Jak masz problemy to co za problem pójść do lekarza.
Bo boje się, że przepiszę mi jakieś leki, którymi się będę truł i się uzależnię od innej substancji.
Po drugie, jeśli udam się do takiego lekarza, to to zostanie między nami? Nie chciałbym mieć na przyszłość w dokumentach czy jakichś papierach łatki "ćpun". Myślę, że jeszcze nie upadłem tak nisko i mogę z tego wyjść.

Blu pisze:
Psychiatra to lekarz, może trochę z tobą pogadać ale głównie to jest od dobrania leków jeśli uzna je za konieczne, lub też od skierowania cię dalej do psychologa/terapeuty. Terapeuta to ktoś w rodzaju psychologa, ale ukierunkowany i przeszkolony do pracy nad konkretnym zagadnieniem (w tym przypadku uzależnieniem) poprzez rozmowę. Dużo ćpunów boi się terapii i woli pójść na łatwiznę próbując rozwiązać swoje problemy lekami, dlatego walą tylko do psychiatry, co często kończy się tym że i tak ćpają, czasem równocześnie biorąc leki z naiwną nadzieją że to coś da.
Ok, już wiem o co w tym chodzi.
Dzięki Wam!!
Dam sobie parę dni, jeśli nie wydobrzeje to będziemy myśleć co dalej :)
  • 108 / 5 / 0
Przez stimy mógł dorobić się psychozy, dlatego psychiatra może pomóc. Jak będziesz miał wrażenie, że zwariujesz to wal do jakiegoś i wyspowiadaj się ze wszystkiego.
Uwaga! Użytkownik jhg80 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 1124 / 0
biernat, jeśli utrzymają się 2 tygodnie to do psychiatry!

Lekarz to lekarz, specjalista (i inne tytuliki), wiele widział i ma różne dośwadczenia w jednym paluszku, chodzi o zdrowie. Najwyżej może trafić się niekompetentny lekarz, ale wtedy wal do nas ;-)

misspillz.blogspot.com
  • 37 / / 0
08 maja 2017misspill pisze:
biernat, jeśli utrzymają się 2 tygodnie to do psychiatry!

Lekarz to lekarz, specjalista (i inne tytuliki), wiele widział i ma różne dośwadczenia w jednym paluszku, chodzi o zdrowie. Najwyżej może trafić się niekompetentny lekarz, ale wtedy wal do nas ;-)
Żebym Cię dobrze zrozumiał.
Jeśli się utrzymają 2 tygodnie to do psychiatry.
Ale jak najszybciej (jutro) udać się lekarza? Lekarza rodzinnego?
  • 427 / 43 / 0
08 maja 2017biernat pisze:

Bo boje się, że przepiszę mi jakieś leki, którymi się będę truł i się uzależnię od innej substancji.
Po drugie, jeśli udam się do takiego lekarza, to to zostanie między nami? Nie chciałbym mieć na przyszłość w dokumentach czy jakichś papierach łatki "ćpun". Myślę, że jeszcze nie upadłem tak nisko i mogę z tego wyjść.
Z tym truciem to bez przesady...

A co do drugiej kwestii, lekarza obowiązuje zachowanie tajemnicy.

Prawo polskie:
"Lekarz ma obowiązek zachowania w tajemnicy informacji związanych z pacjentem, a uzyskanych w związku z wykonywaniem zawodu."

Jeszcze z przysięgi Hipokratesa: "Cokolwiek bym podczas leczenia, czy poza nim, z życia ludzkiego ujrzał, czy usłyszał, czego nie należy na zewnątrz rozgłaszać, będę milczał, zachowując to w tajemnicy."
  • 3455 / 1124 / 0
Nie, nie do rodzinnego. Przeczekaj.

misspillz.blogspot.com
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.