piszesz ze twoje hobby to muzyka? to moze zacznij ja tworzyc napewno ci to pomoze gdy bedziesz sam w domu i ryl sobie banie mi to pomaga
wkretka na kilka dobrych godzin a czasami nawet i caly dzien bez przerw siedze przy projekcie
Psychoterapeutę (psycholog prowadzący terapię) natomiast poznasz w ośrodku odwykowym, do którego MUSISZ się udać, w przeciwnym razie Twoje problemy urosną do horrendalnych rozmiarów, będziesz cały czas borykał się z postępującymi zaburzeniami psychicznymi i politoksykomanią.
Istnieje szansa na powrót do zdrowia, całkowity! Nie zmarnuj tego!
Jak wydobrzejesz i podejmiesz decyzję, skontaktuj się z psychoterapeutą do spraw uzależnień (nie ma takich uprawnień jak lekarz, ale to on ukształtuje w Tobie podejście, spróbuje naprawić Twoje schematy myślowe, zrozumie, przytuli... ;-) ), Jeśli problemy lękowe i psychotyczne (paranoja) będą się utrzymywały wizyta u psychiatry i wstępna diagnoza zaburzeń. Potem, w najgorszym wypadku - ośrodek dla osób z podwójną diagnozą.
A, no i na końcu... nie dziw się, że w tym stanie masz problemy z seksem!
Post ze wczoraj: post2532302.html#p2532302
Enjoy! I dawaj znać.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Jak byłem u psychiatry to płaciłem dopiero na sam koniec wizyty. Nie wiem jak sytuacja kształtuje się u innych lekarzy. W przypadku zapłaty na sam koniec, to dostrzegając brak empatii z jego strony możesz po prostu wyjść i szukać dalej.
Istnieją takie zwierzęta jak psychiatrzy zajmujący się tematyką uzależnienia i wypisanie ewentualnej recepty poprzedzają wywiadem lekarskim.
Psychoterapeuta to nie tylko "psycholog prowadzący terapię" ale również psychiatrzy prowadzący terapię.
07 maja 2017biernat pisze: Ok, aktualnie nie wiem czym różni się psychoterapeuta od psychiatry.
07 maja 2017biernat pisze: 1.Co zrobić, żebym miał znów ochotę na seks jak kiedyś?
misspill pisze:Psychoterapeutę (psycholog prowadzący terapię) natomiast poznasz w ośrodku odwykowym, do którego MUSISZ się udać, w przeciwnym razie Twoje problemy urosną do horrendalnych rozmiarów, będziesz cały czas borykał się z postępującymi zaburzeniami psychicznymi i politoksykomanią.
Czyli jest szansa, że sam sobie z tym poradzę.
fantastikum pisze:Jak masz problemy to co za problem pójść do lekarza.
Po drugie, jeśli udam się do takiego lekarza, to to zostanie między nami? Nie chciałbym mieć na przyszłość w dokumentach czy jakichś papierach łatki "ćpun". Myślę, że jeszcze nie upadłem tak nisko i mogę z tego wyjść.
Blu pisze:Psychiatra to lekarz, może trochę z tobą pogadać ale głównie to jest od dobrania leków jeśli uzna je za konieczne, lub też od skierowania cię dalej do psychologa/terapeuty. Terapeuta to ktoś w rodzaju psychologa, ale ukierunkowany i przeszkolony do pracy nad konkretnym zagadnieniem (w tym przypadku uzależnieniem) poprzez rozmowę. Dużo ćpunów boi się terapii i woli pójść na łatwiznę próbując rozwiązać swoje problemy lekami, dlatego walą tylko do psychiatry, co często kończy się tym że i tak ćpają, czasem równocześnie biorąc leki z naiwną nadzieją że to coś da.
Dzięki Wam!!
Dam sobie parę dni, jeśli nie wydobrzeje to będziemy myśleć co dalej :)
Lekarz to lekarz, specjalista (i inne tytuliki), wiele widział i ma różne dośwadczenia w jednym paluszku, chodzi o zdrowie. Najwyżej może trafić się niekompetentny lekarz, ale wtedy wal do nas ;-)
Lekarz to lekarz, specjalista (i inne tytuliki), wiele widział i ma różne dośwadczenia w jednym paluszku, chodzi o zdrowie. Najwyżej może trafić się niekompetentny lekarz, ale wtedy wal do nas ;-)
Jeśli się utrzymają 2 tygodnie to do psychiatry.
Ale jak najszybciej (jutro) udać się lekarza? Lekarza rodzinnego?
08 maja 2017biernat pisze:
Bo boje się, że przepiszę mi jakieś leki, którymi się będę truł i się uzależnię od innej substancji.
Po drugie, jeśli udam się do takiego lekarza, to to zostanie między nami? Nie chciałbym mieć na przyszłość w dokumentach czy jakichś papierach łatki "ćpun". Myślę, że jeszcze nie upadłem tak nisko i mogę z tego wyjść.
A co do drugiej kwestii, lekarza obowiązuje zachowanie tajemnicy.
Prawo polskie:
"Lekarz ma obowiązek zachowania w tajemnicy informacji związanych z pacjentem, a uzyskanych w związku z wykonywaniem zawodu."
Jeszcze z przysięgi Hipokratesa: "Cokolwiek bym podczas leczenia, czy poza nim, z życia ludzkiego ujrzał, czy usłyszał, czego nie należy na zewnątrz rozgłaszać, będę milczał, zachowując to w tajemnicy."
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.