Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 16 / / 0
Tak, mj - jak pierwszy raz paliłem to byłem młodym gówniakiem, nie przeglądałem jeszcze HR itp., opisy kumpli ograniczały się do "no, będzie ci fajnie, przyjemnie...", całe swoje wyobrażenie o tym miałem z filmów, oczywiście między tym jak to sobie wyobrażałem a jak było naprawdę była prawdziwa przepaść XD
  • 40 / 1 / 0
Wielokrotnie, wybór padał na amfetaminę, bo każdy ma do tego dostęp. Owi ludzie, zapewniali, że mają najlepszy sort w okolicy
Po otwarciu zawiniątka, wyczuwałam zamiast ostrego chemicznego, żrącego zapachu, mdły farmaceutyczny,
Była to zazwyczaj mieszanka preparatów medycznych, przewijaly się paracetamole itp. Innym, razem miała być to apmh. Gościu wcisnął proszek z takim nazewnictwem. Który działał do 0,30min, póżniej zwała była tak przeokrutna kilkugodzinna, której nie doświadczyłam na najgorszych zjazdach. Zwarzywienie.
Uwaga! Użytkownik 1cassidy1 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3454 / 1115 / 0
Tak, kilku. Jeśli chodzi o legendarne substancje: DMT, LSD, salvia - przeczytałam setki stron na internecie, które nijak mnie nie przygotowały na doświadczenie.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 1931 / 316 / 0
Tylko trawka. Pozniej czytałem xxx artów i opisów różnych substancji, a potem grup substancji itp. itd. Redukcja szkód, parafrazując rzymskie porzekadło "nieznajomośc narkotyku szkodzi"
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 236 / 32 / 0
Tak, mj za młodu. coś w stylu "będzie chill i śmiechawa i nie uzależnia, jak jakieś LSD, ani się nie zawiesisz jak po jebanych grzybach" przekonywało :nuts:
  • 2372 / 56 / 0
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 3649 / 994 / 2
etanol, fajki, marichuanen, mefedron, haszysz, amfetamina, kokaina, cyklopentan (korektor), absynt,
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 3854 / 314 / 0
Kumple kiedyś mnie namówili, żebym poszedł z nimi do piwnicy i wstrzykiwał sobie śmiercionośną marihłankę. Mówili, że będzie fajnie, lecz nie odczułem tego zbytnio. Nawet pierwsza działka nie była za darmo i nikt nam tego nie sprzedał pod szkołą ! Od tamtej pory straciłem zaufanie do telewizji.
Od tamtej pory minęło czternaście lat, a ja nadal nie wylądowałem w Monarze. Co robię nie tak ?

Najlepszy sposób na zmarnowanie życia
https://www.youtube.com/watch?v=R3y2mEYp2fM

Czemu mnie tak okłamali ?
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1141 / 116 / 0
Kurwa, żeby Monar się tak musiał reklamować? Myślałem, że to marka sama w sobie...
Uwaga! Użytkownik Static nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 188 / 37 / 0
DXM. Znaczy coś tam wiedzialem ale nie na tyle, żeby odpowiednio się przygotować. Najgorszy był fakt że nie zdawalem sobie sprawy robot-walkingu :-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.