- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
Powód: Przeniesiono.
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Co do Zentivy to sprawdzę.
Czy kawa wzmacnia działanie pre?
Pozdrawiam
Natomiast nie bardzo wiem co ma kawa do pregi .... ale zaraz pewnie ktoś to pięknie wytłumaczy ;)
Dzisiaj dostałem od lekarza pregabaline i Biperyden. Za dużo metkata wpierdalałem i ręce jak u parkinsona chodzą xd
Przyjąłem 3 tabsy pregabaliny po 75mg i 2 tabsy Biperydenu, po 30 minutach poczułem jakby ktoś mnie młotkiem w głowe pierdolnął i nie wiedziałem co się dzieje.
Czułem się jak po 450mg DXM, dodatkowo pojawiły się całkiem przyjemne CEV'y oraz efekt psychodeli.
Po 3h CEV'y zniknęły, a nieogar powoli schodzi ;D
Mam nadzieję, że to tak cały czas nie będzie działać bo pierdolca dostanę xD
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.