Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2952 / 249 / 0
revanek pisze:
Jak to w praktyce wygląda?
W praktyce wygląda to tak, że jak pogryziesz tabletkę Wellbutrinu to otrzymasz odpowiedź ;)
  • 694 / 70 / 0
15 września 2016deadmanwalking pisze:
Ostatni lek jakiego jeszcze nie testowałem to concerta offtopic! /surv, nie chciałbym robić z siebie wariata u lekarza albo kupować za kosmiczne pieniądze całego opakowania na różnych portalach więc może ktoś łaskawie udostępnił by 2-3 tabletki tego specyfiku na przetestowanie. Jeśli to nie zadziała to już nic innego.
Kolego, metylofenidatu po pierwsze tak latwo nie dostaniesz, a po drugie odradzam ten lek solo, jako majacy pomoc przy depresji czy fobii spolecznej. Probowales jakiegos SNRI? Przy tych schorzeniach pomogla mi wlasnie substancja z tej grupy - wenlafaksyna. W mojej opinii prawie ze idealny antydepresant - poza dzialaniem przeciwlekowym, poprawiajacym i stabilizujacym nastroj, wystepuje wyrazne dzialanie stymulujace. Przy bupropionie mialem caly czas drgawki, czasem wrecz nie do opanowania, wiec niestety musialem go porzucic. Dla mnie byl to taki HEX-EN przyjmowany oralnie w zbyt duzej dawce - roztrzesienie itd.
BKiHKAL - Beta Ketones I Have Known And Loved: Fuck You α-PVP %-D
  • 221 / 19 / 0
mi to przepisal psychiatra jak rzucilam alko, mialo mi odjac rzekoma depresje ( pomylil chyba z nerwica :nuts: :nuts: ) i takie tam hustawki emocjonalne, zadzialalo odwrotnie, wybuchy agresji, niepokoj, besennosc i irracjonalne poczucie niesamowitej sily, jakbym mogla rozwalic jednym palcem i jednym ruchem cala sciane. nigdy wiecej.
Uwaga! Użytkownik wariatka12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 574 / 10 / 0
jest jakis inny antydepresant albo lek ktory wplywa jest katynonem i dziala na dopamine z tego co pamietam jak np.hexen -po nim chce mi sie duzo robic nie mam zamulki jak po ssri a po snri noradrealina chyba jest za duza jak dla mnie dla lekowca i mam wieksze leki i musze brac o wiele wiecej np benzo i rece mi drza i w ogole a hexen to takie dorazne benzo dziala krotko i jest ok oprocz tego ze mam bieegunki po nim dopoli nie wysram calego jedzenia to siedze w kiblu caly czas. poki co raz/dwa na tydzien biore hexen na motywacje jak mam wolne , bupro welleburin itp. to raz ze cena z kosmosu to odpada...
  • 785 / 16 / 0
Można dołożyć do tego 75 anafranilu?
  • 1599 / 47 / 0
Nie powinno być interakcji.

wycięto cytat posta powyżej/reisende
  • 3455 / 1123 / 0
Można łączyć.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 785 / 16 / 0
A jak się ma karbamazepina do bupropionu czytałem że hamuje dopamine i noradrenaline można stosować razem bd działać?
  • 3455 / 1123 / 0
Właściwie to są dwa różne mechanizmy działania, dlatego wydaje mi się, że jak najbardziej można razem stosować.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 785 / 16 / 0
Czyli przy karbamazepinie będzie działać bupro normalnie?
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.