Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 236 / 32 / 0
Na początku marca jedno z zamówień przeszło, zaś drugie nie - właściciel powiedział, że już się w to nie bawią, bo "więcej z tego szkody niż pożytku", uprzednio pytając o nazwisko. Możliwa przyczyna - przypadkiem najebany zamówiłem dwie paczki na to samo nazwisko z dwóch kont.

A na fałszywe dane powinno przejść - spośród kilkunastu zamówień, do różnych aptek, u różnych sprzedawców ani razu nie legitymowano mnie, pytali tylko o nazwisko, ewentualnie też o przedmiot zamówienia.
  • 191 / 7 / 0
Jakie dane tam wpisujesz? To nie jest tylko nazwisko? Czy do tego telefon? Przecież Cię nie legitymują w aptece przy odbiorze?
Zamawiasz tam 300 tak? Nie sądzę, aby ciągłe zamawianie na te same dane stanowiło problem. Bardziej możliwe są braki. Jak kupujesz w 1 aptece to tak może być. Spróbuj zamówić telefonicznie albo osobiście.
  • 1794 / 123 / 0
Jebać światełko, zamawiajta ręcznie. Mój ulubiony kierownik powiedział, że wyjebane ma i JEGO hurtownia wysyła po 100 nawet. I tou po niższej cenie :). W dodatku sprzedał mi dziś Tussidex na krechę %-D. Tzn. kupowałem magnez i stwierdziłem, że właściwie to Tussidex bym dziś przyjebał, ale mi braknie na to i na to. No to wziął mi sprzedał pół opakowania magnezu w pudełku z 2 blistrami i deksa. Ale za wszystko co miałem (14.59), więc i tak naciągnął ceny (bo szefu :cool:).

Chciałem oddać w poniedziałek, ale nie chciał...
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 95 / 6 / 0
Ja obecnie będąc w centrum Śląska nie miałem problemu z dostaniem deksa. Niestety dostałem 3 paki DexaCapsu zamiast tussi. Może to wynika z powodu iż wysłałem kumpla do tych aptek, ale w każdej nie było Tussi, ba w jednej stwierdzili, że już go nie produkują i nie będą. Im dalej od czasu wejścia w tej ustawy tym gorzej z Tussi imho.
  • 70 / 2 / 0
Proszę się nie załamywać, Tussidex 300 jest produkowany - wczoraj natknąłem się na nowiutką serie produkcyjną na opakowaniu (01 02 17). Jesteśmy więc uratowani i tylko od nas i naszej konsumenckiej aktywności zależeć będzie dostępność Tussidexu w aptekach. Życzyłbym sobie i czytającym aby do końca wiosny Tussidex 300 był dostępny w każdej polskiej aptece, każdym polskim domu, by żyło się lepiej.
  • 5774 / 1182 / 43
Wieluń.
Wczoraj kupowałem siostrze dwa opakowania tussi.
Dziewczyna w aptece spytała czy duże, czy małe.
Mówię dawaj dwa duże.
10 x 30 + 10 x 30
Zdziwiłem się, że nie ma 45mg w tabletce
(Za opakowanie płaciłem 7,50).
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1794 / 123 / 0
@London - nigdy nie było 45mg w kapsułce xD. 30mg albo 15mg - i to jest właśnie ten "duży czy mały". Mały to Mite, a duży to zwykły Tussi, który teraz ma formę 10x30mg z powodu ustawy. A mite sam nie wiem, czy dalej 15 kapsułek (225mg), czy też do 10 zmniejszyli, na logikę powinni zostawić tak jak było.
21 marca 2017robert1 pisze:
Proszę się nie załamywać, Tussidex 300 jest produkowany - wczoraj natknąłem się na nowiutką serie produkcyjną na opakowaniu (01 02 17).
Tussidex jest i będzie produkowany, jeśli farmaceuta mówi inaczej to powiedzcie, żeby hurtownię zmienił zamiast pierdolić. I przestańcie skamleć w tym temacie jak paranoicy, że wycofują - nikt niczego nie wycofuje, tzn. wycofali to co mieli (duże opakowania Thiocodinu i duże Tussidexy).
21 marca 2017robert1 pisze:
yczyłbym sobie i czytającym aby do końca wiosny Tussidex 300 był dostępny w każdej polskiej aptece, każdym polskim domu, by żyło się lepiej.
A to chyba najpiękniejsze życzenia noworoczne jakie słyszałem ever :hug:!
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 191 / 7 / 0
Dziadostwo.

Najnowszy raport cenowy z mojego miasta:

- tussi 450 - 7 zł (już nie sprzedają)
- tussi 300 - 5 zł
- tussi mite 225 - 5,50 zł
- tussal 150 - 8 zł
  • 1823 / 104 / 20
U mnie Tussi 300mg w tej samej cenie co dawne 450, ale ostatnim razem jak byłem farmaceutka dała mi ostatnie opakowanie. Mam nadzieję że nie przestali zamawiać...
W innej aptece jedyny lek z DXM jaki jest to acodin.
Ogólnie to tylko u mnie tak się zmniejszyły rację, czy u was też coraz ciężej dostać preparaty z dextrometorfanem?
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 3215 / 416 / 0
ogólnie nie wiem jak to było wczesniej z tussalem bo teraz przerzucilem sie na niego,ale jest dostepny w 4 na 5 aptek i jego cena oscyluje wokol 4zł
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.